Explosioner på Bond-inspelning – filmarbetare skadad i olyckan

Daniel Craig spelar James Bond.
Foto: DAVE BEDROSIAN / ZUMAPRESS.COM ZUMA PRESS

Daniel Craig tvingades till operation efter en skada – nu skakas den nya James Bond-filmen av ännu en olycka.

Flera explosioner inträffade på inspelningsplatsen när en stuntscen gick fel och en filmarbetare uppges ha skadats, skriver The Sun.

– Det var kaos, säger en källa till den brittiska tidningen.

Olyckan på inspelningen ska ha inträffat under söndagen. Det var i samband med att en stuntscen med en eldkula i ett laboratorium skulle repeteras som något gick fel.

En källa säger till The Sun:

– Det var tre enorma explosioner och en bit av taket sprängdes bort.

– Det var tre stora explosioner i rad och efteråt låg en filmarbetare skadad på marken utanför byggnaden.

Olycksdrabbad inspelning

Explosionerna inträffade i Pinewood Studios i Buckinghamshire i Storbritannien. Det finns inga officiella uppgifter om skadorna men enligt The Suns källor ska det handla om allvarliga skador. Filmarbetaren ska ha fått delar av scenografin över sig.

Den 25:e James Bond-filmen, som har den praktiska arbetstiteln ”Bond 25”, väntas få premiär i april 2020. Hur det blir med den saken återstår dock att se – inspelningarna har kantats av olyckor.

I maj skadade sig huvudrollsinnehavaren Daniel Craig, 51, under inspelning i Jamaica.  Olyckan ska ha skett när Craig under en inspelning sprang klädd i James Bonds klassiska kostym.

Craig tvingades till operation

Efter det tvingades Daniel Craig genomgå en fotledsoperation:

”Daniel Craig kommer att genomgå en mindre ankeloperation efter en skada som uppstod under filmning i Jamaica. Produktionen kommer att fortsätta medan Craig rehabiliterar i två veckor efter operationen”, skrev Bond-produktionen på Twitter.

Det är sedan tidigare klart att det blir en stjärntyngd ensemble som kommer att medverka i den nya Bond-filmen. ”Bohemian Rhapsody”-stjärnan Rami Malek, 37, är klar för en roll som skurk. Malek vann tidigare en Oscar i kategorin ”bästa manliga skådespelare” för sin gestaltning av Queen-sångaren Freddie Mercury.

Även svensken David Dencik kommer att spela bov i den kommande filmen om agent 007. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.