Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvartofts nya hjälp – så ska hon besegra GW

Camilla Kvartoft, Christoffer Carlsson, John Franco och Johanna Björkman. Foto: Janne Danielsson/SVT
Foto: ROGER TILLBERG / STELLA PICTURES ROGER TILLBERG

SVT:s ”Veckans brott” är tillbaka i januari – och nu står det klart vilka Camilla Kvartoft tar in för att ersätta GW som Expert.

Advokaten, DNA-experten och författaren Johanna Björkman, polisen John Franco och författaren och kriminologen Christoffer Carlsson blir Kvartofts hjälp för att vinna kampen om tittarsiffrorna mot Leif GW Perssons nya program "Brottsjournalen".

– Jag ser verkligen fram emot den nya säsongen, säger Camilla Kvartoft.

Den 16:e säsongen av det populära SVT-programmet ”Veckans brott" drar i gång den 10 januari nästa år. 

I mars i år sändes den senaste säsongen, som också blev kriminilogiprofessorn Leif GW Perssons sista i programmet.

Nu presenterar SVT ersättarna: Johanna Björkman, John Franco och Christoffer Carlsson axlar GW:s mantel. Trion ska nu hjälpa Kvartoft att få fler tittare än konkurrenten "Brottsjournalen" i TV4 – där Leif GW Persson är expert.

– Vi kommer ta upp många intressanta och gåtfulla brott och jag fortsätter att skildra polisens arbete på fältet. Och det blir naturligtvis väldigt spännande med våra nya experter i studion. De kommer bidra med mycket klokskap, säger Camilla Kvartoft.

”Tanken är inte att försöka ersätta Leif GW Persson”

Författaren och kriminologen Christoffer Carlsson berättar också om den nya säsongen:

–  Som kriminolog tycker jag att det är viktigt att SVT har ett samhällsmagasin om frågor som rör brott och straff. Och att få medverka till att det programmet blir så bra, relevant och intressant som möjligt är en rolig utmaning. Jag ser mycket fram emot det, men också med viss ödmjukhet. Tanken är inte att försöka ersätta den roll Leif GW Persson hade, trots att vi båda är kriminologer. Det är ju omöjligt, säger Christoffer Carlsson.

I programmet kommer brottsmålsadvokaten Johanna Björkman främst fokusera på juridiska frågor och så kallad forensisk bevisning, vilket exemplevis kan handla om DNA.

John Franco, som i sitt polisarbete även föreläser om ämnen som ledarskap och mångfaldsfrågor kommer bli den poilisärt sakkunnige experten i studion.

Kriminilogen Christoffer Carlsson kommer att rikta in sig på det kriminologiska perspektivet.

Första avsnittet av den kommande säsong av ”Veckans brott” sänds i SVT 1 och SVT Play på torsdag 21.00 den 10 januari. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.