Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Experten: Då kan drottningen abdikera

Prins Charles om coronatiden: ”Obehaglig upplevelse”
Drottning Elizabeth II kan snart vara på väg att abdikera, enligt en hovexpert.Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Storbritanniens drottning Elizabeth II, 94, har suttit på tronen i över 68 år.

Men nu börjar det dyka upp tecken på att hon inom kort kan vara på väg att abdikera, rapporterar brittiska Daily Express.

Enligt en hovexpert som tidningen pratat med har drottning Elizabeth låtit sonen prins Charles, 71, överta allt fler familjeangelägenheter, vilket skulle kunna betyda att hon planerar för sin abdikering.

Bland annat ska det vara prinsen som hittills hanterat skandalerna kring prins Andrew – som förra året lämnade sina förpliktelser efter anklagelser om sexuella övergrepp kopplade till den nu döde sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein.

Ett annat tecken som pekas ut är att drottningen nästa år fyller 95 vilket är samma ålder som hennes make prins Philip, hertig av Edinburgh, hade när han valde att lämna sina uppdrag.

Den brittiska hovexperten Richard Bethelson tror att drottning Elizabeth abdikerar hellre än att försumma sina förpliktelser.  

– Jag tror att drottningen skulle göra det om hon kände att hon inte kunde utföra sina plikter fullt ut, säger Bethelson i en intervju enligt tidningen.

Åklagaren Audrey Strauss vill nu även förhöra prins Andrew

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.