Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Exit-stjärnans relation med svenske artisten

Ur arkivet: Agnes Kittelsen om kärleken till Winnerbäck
Agnes Kittelsen och Lars Winnerbäck är ett par sedan 2013.
Foto: Heiko Junge / TT NYHETSBYRÅN
Agnes Kittelsen spelar Hermine Veile i norska succéserien ”Exit”.
Foto: Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lars Winnerbäck och norska ”Exit”-skådespelaren Agnes Kittelsen har varit ett par sedan 2013 – en relation som präglats av distans och pendlande. 

Att vara gifta, ha ett barn och bo i olika länder har knappats blivit enklare under coronapandemin.

– Det har varit ett tungt år för alla, säger Agnes Kittelsen till norska Tara

Att dejta på distans kan vara komplicerat, men att vara gift och ha barn med någon som bor i ett helt annat land är desto svårare. Några som har erfarenhet av det är svenska artisten Lars Winnerbäck och norska ”Exit”-stjärnan Agnes Kittelsen, som har varit ett par sedan 2013 – och gifta sedan 2016. 

2019 fick de dottern Edith, men trots giftermål och ett gemensamt barn har de valt att fortsätta bo på varsitt håll i Stockholm och Oslo. I en intervju med norska Tara berättar Agnes Kittelsen om tankarna bakom beslutet.

– Vi träffades när våra söner var sju och nio. De hade sina liv och miljöer, och de har också andra föräldrar. Det kändes orättvis att ta ifrån dem det. Det hade vi inte rätt att göra. Så vi lever lite annorlunda. Det positiva är att ha tillgång till två städer.

Agnes Kittelsen om relationen: ”Är en del ensam” 

Det är dock inte helt enkelt att ha sin relation på distans som Lars Winnerbäck och Agnes Kittelsen har, erkänner hon. 

– Det har ju sitt pris. Som att jag är en del ensam. Och att Lars inte alltid får vara tillsammans med oss. 

Lars Winnerbäck och Agnes Kittelsen träffades 2013 under en tv-inspelning.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Arrangemanget har blivit extra knepigt under coronapandemin, då Agnes Kittelsen inte har kunnat resa fram och tillbaka mellan Stockholm och Oslo som tidigare. Men trots att deras vanliga pendlande har försvårats har paret klarat året bra, tycker hon.

– Ja, det är mer besvärligt. Men det är som det är. Så man måste försöka att se de positiva sakerna.

– När jag ser på året som har varit, med ett litet barn utan förskoleplats, två tonårspojkar, jobb, hemmaskola och en pandemi, så tycker jag att vi har klarat det bra. Vi är ett bra lag.

Winnerbäck om äktenskapet: ”Inte registrerats i Norge”

Även Lars Winnerbäck har tidigare pratat om svårigheterna som kommer med att ha en relation, och dela ett barn, med norska Agnes Kittelsen. I SVT:s ”Luuk & Hallberg” berättade han 2019 att paret, som gifte sig i hemlighet i Sverige 2016, inte räknas som gifta i fruns hemland.

– Vi fick ju barn i mars. En dotter. Och då uppdagades det att, eller man började titta på papper, och då visade det sig att det inte har registrerats i Norge att hon är gift, sa han i programmet. 

Ur arkivet: Se Winnerbäcks uppträdande från 2015

Lars Winnerbäck framförde ”Hosianna” på galan ”Hela Sverige skramlar”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.