Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Exfruns besvikelse – fick inte ta farväl vid Franks dödsbädd

Foto: JULIA DANSARIE
Foto: JULIA DANSARIE
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN
Foto: JOACHIM NYWALL
Foto: JOACHIM NYWALL
1 / 7

Frank Anderssons exfru Jeanette Bouvin Nygren menar att hon inte fick ta farväl vid dödsbädden.

Jeanette Bouvin Nygren uttrycker besvikelse mot Franks familj över att hon och deras gemensamma barn inte fick möjlighet att ta avsked. 

Nu bjuder Franks bror Tommy in familjen att ta avsked: 

– Jag hoppas att det går att rätta till, säger Tommy Andersson.

Tidigt under söndagen drabbades Frank Andersson av komplikationer efter den svåra hjärtoperation han genomgick under torsdagen, och avled till följd av detta. Han blev 62 år gammal.

– De vet inte exakt vad som hänt, men hans hjärta orkade inte till sist. Den livsuppehållande hjälpen stängdes under kvällen. Han hade ett stort hjärta, men det var inte tillräckligt starkt den här gången. Den här matchen blev för tuff. Det hände något i natt, läkarna vet inte exakt vad som hänt, berättade brorsonen Svante Andersson.

Frank Andersson vann tre VM-guld, tre EM-guld och ett OS-brons under en makalös karriär. Han blev samtidigt en av Sveriges mest älskade idrottsmän. 

Jeanette Bouvin Nygren gifte sig med Frank Andersson 2012, och paret skilde sig fem år senare. Tillsammans fick paret två söner, som nu är fyra och fem år gamla. 

Jeanette Bouvin Nygren hann aldrig ta farväl av exmaken. Exfrun menar att beslutet togs av Frank Anderssons familj, och hon uttrycker sin besvikelse. 

– Jag blev inte insläppt. Hans familj sa nej till mig, så jag fick inte komma in. Det är fruktansvärt, helt sjukt. Vi har inte blivit underrättade och inte fått veta någonting. Sen när jag väl kommer dit får jag inte se honom, inte ens genom dörren, säger hon och fortsätter:

– Sjukhuspersonalen fick ringa till familjen, och det var blankt nej. Jag är inte jätteförvånad, men jag tycker det är så sorgligt för barnens skull att de inte fick säga hej då.

Frank Anderssons familj ger sin syn på det inträffade – och förklarar det som ett missförstånd som de hoppas går att rätta till.

– Det vi fick höra i går var att hon var där med sina vänner och det sa vi nej till. Hade hon kommit själv eller med sina barn hade det varit en annan sak, säger brodern Tommy Andersson och fortsätter:

– Hon är utan vidare hjärtligt välkommen att komma med barn eller själv, för att ta ett avsked. Jag hoppas att det går att rätta till. Det går att boka en tid. Det finns inga hinder.

Hade velat ta avsked

Jeanette Bouvin Nygren berättar att hon känner sorg över att barnen inte fick möjlighet att ta avsked.

– Han hamnade i respirator natten till söndagen och dog kl 17:45. Det fanns en hel dag då han fortfarande levde och var varm, vi hade kunnat komma dit och säga hej då. Just nu känner jag att mina barn har blivit berövade på det, och jag är mest ledsen för deras skull att inte få det avslutet. Det är oerhört viktigt för oss som är anhöriga, säger hon och fortsätter:

– Det var så mycket jag hade velat säga till Frank. Barnen hade ritat teckningar som han skulle få.

Hade regelbunden kontakt

Exfrun berättar att hon och Frank Andersson hade regelbunden kontakt, och hade ett långt telefonsamtal så sent som förra veckan.

– Vi pratade länge i onsdags. Trots att det var ett jättebra samtal kändes det olustigt. Jag tänkte att han kanske inte överlever operationen. Men det gjorde han ju. Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det skulle bli så här.

Exparet hade kontakt över sms på fredagen, och Frank Andersson ville att Jeanette Bouvin Nygren skulle komma upp till sjukhuset och hälsa på med barnen. 

– I lördags skickade jag ett sms också, men det fick jag inget svar på. Jag fick en dålig magkänsla. 

 

LÄS MER: Exfrun Jeanette i sorg: ”Han skulle ta den här fajten” 

 

 

Jeanette Bouvin Nygren skriver på Instagram att hon tackar Frank Andersson för att han givit henne deras barn. Foto: Instagram/Jeanette Bouvin Nygren

 

LÄS MER: Frank Andersson är död