Artisten Prince förlorade sin nyfödde son, som led av en ovanlig sjukdom. Foto: Fameflynet / STELLA PICTURESArtisten Prince förlorade sin nyfödde son, som led av en ovanlig sjukdom. Foto: Fameflynet / STELLA PICTURES
Artisten Prince förlorade sin nyfödde son, som led av en ovanlig sjukdom. Foto: Fameflynet / STELLA PICTURES
Prince Foto: Fernando Allende/Broadimage / ©BULLS 000HJ3QWPrince Foto: Fernando Allende/Broadimage / ©BULLS 000HJ3QW
Prince Foto: Fernando Allende/Broadimage / ©BULLS 000HJ3QW

Exfrun om den mörka tragedin i Princes liv

Publicerad

Artisten Prince förlorade sin nyfödde son, som led av en ovanlig sjukdom.

Nu berättar artistens exfru Mayte Garcia-Nelson om den mörka tragedin som förkrossade stjärnan och splittrade deras äktenskap.

– Jag hade sett hans ansikte när han stod framför en arena fylld med 48 000 skrikande fans och när han fick de finaste priserna i musikbranschen. Men inget av detta gick att jämföra med utseendet jag såg på hans ansikte när han blev far, berättar hon enligt The Mirror.

Mayte Garcia-Nelson var bara 16 år när hon träffade Prince, som då var 32 år gammal. Sex år senare gifte de sig, ett äktenskap som varade i tre år.

Nu berättar exfrun Mayte Garcia-Nelson om den mörka tragedin som splittrade deras relation, skriver The Mirror.

I oktober 1996 föddes parets son Amiir, som led av en ovanlig genetisk sjukdom och dog efter bara sju dagar i livet. I en ny bok sätter Garcia-Nelson ord på perioden i hennes liv med världsstjärnan.

 

LÄS MER: Därför dog Prince – dödsorsak fastställd

 

"Jag hade sett hans ansikte när han stod framför en arena fylld med 48 000 skrikande fans och när han fick de finaste priserna i musikbranschen. Men inget av detta gick att jämföra med utseendet jag såg på hans ansikte när han blev far", berättar hon enligt The Mirror.

Perioden satte djupa spår i Prince liv

Den jobbiga tiden satte djupa spår i stjärnans liv.

"Han ville inte att vår son skulle gå igenom allt detta ensam", skriver hon vidare och berättar hur han stöttade henne genom sorgen.

 

LÄS MER: Dokumenten visar Princes hemlighet

 

Efter det tragiska dödsfallet drabbades paret dessutom av ett missfall.

Under samma period hade Prince vänt sig till religionen och enligt Mayte Garcia-Nelson förändrade det honom och de skilde sig 1999.

Den 21 april förra året hittades superstjärnan Prince död i sin studio i Paisley Park i Minnesota. Prince dog av en överdos och enligt flera medier hade stjärnan problem med sin hälsa under den sista tiden.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag