Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Exfrun Jeanette i sorg: ”Han skulle ta den här fajten”

Frank Andersson och Jeanette Bouvin Nygren.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / ALL OVER PRESS PATRIK ÖSTERBERG ALL OVER PRESS SWE
Frank Andersson.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

Tidigt under söndagen drabbades Frank Andersson av komplikationer efter en hjärtoperation, och gick bort. 

Exfrun Jeanette Bouvin Nygren hade kontakt med Frank så sent som i fredags, men hann inte besöka honom på sjukhuset igen innan han dog.

– Vi var uppe hos honom för två-tre veckor sedan. Det var sista gången som han träffade sina barn, säger Jeanette Bouvin Nygren.

Frank Andersson har gått bort, 62 år gammal.

Efter en tid av problem med hjärtat genomgick Frank Andersson under torsdagen en hjärtoperation, som gick bra. Men bara dagar senare, under söndagsmorgonen, drabbades Frank Andersson av komplikationer efter operationen, och gick bort.

Jeanette Bouvin Nygren gifte sig med Frank Andersson 2012, och paret skilde sig fem år senare. Tillsammans fick paret två söner, som nu är fyra och fem år gamla.

– Vi har haft bättre kontakt sedan han blev sjuk och singel. Han har ringt väldigt mycket, och sagt att han fick perspektiv på livet. I onsdags hade vi ett väldigt bra samtal, och han ville att jag och pojkarna skulle komma dit.Hade regelbunden kontakt

Exfrun berättar att hon och Frank Andersson hade regelbunden kontakt, och hade ett långt telefonsamtal så sent som i onsdags.

– Vi pratade jättelänge i onsdags, och jag tänkte att det känns som det är sista gången jag pratar med honom, berättar Jeanette Bouvin Nygren.

– Han sa i onsdags att han skulle ta den här fajten, och överleva till vilket pris som helst.”Sista gången han träffade sina barn”

Exparet hade kontakt över sms på fredagen, och Frank Andersson ville att Jeanette Bouvin Nygren skulle komma upp till sjukhuset och hälsa på med barnen. Efter att hon och deras gemensamma barn kom hem från en semesterresa på fredagen, hann de inte ta sig till sjukhuset innan brottningslegendaren gick bort under söndagen.

– Jag fick veta av en slump i dag att han hamnat i respirator, och att det blivit massa komplikationer. Ingen hade talat om det för mig. Hans barn fick inte chansen att åka och säga hej då till honom, säger Jeanette Bouvin Nygren.

Sista gången Frank Andersson träffade sina yngsta barn tillsammans med Jeanette Bouvin Nygren var för några veckor sedan, då de var uppe och besökte honom.

– Vi var uppe hos honom för två-tre veckor sedan. Det var sista gången som han träffade sina barn, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.