Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Exets samtal till Cornelia efter låten om uppbrottet: ”Var jättefin”

Låten som gjort succé handlar om uppbrottet från expojkvännen.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Låten har klättrat på topplistan på Spotify.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Cornelia Jakobs gör succé i Europa med ”Hold me closer”.

Den känslosamma låten skrev artisten om sitt ex, när hon var hjärtekrossad efter att de brutit upp med varandra.

Nu berättar hon om exets reaktion på låten.

– Han hörde av sig efter delfinalen och var jättefin. Sen har jag förstått att det är lite jobbigt för honom också, säger Cornelia Jakobs.

Inför finalen av Eurovision Song Contest är Cornelia Jakobs, 30, en av de som det pratas om allra mest när det kommer till att ta hem hela tävlingen.

Med sina ärliga ord om känslorna efter att ha fått sitt hjärta krossat har den svenska artisten sjungit sig in i inte bara Sveriges men nu också hela Europas hjärtan.

Jakobs har tidigare berättat att ”Hold me closer” handlar om hennes före detta pojkvän, och om hur låten kom till i den känslosamma tiden efter uppbrottet. För Expressen berättar hon nu om exets reaktion på låten.

– Vi har inte någon direkt kommunikation nu, men han hörde av sig efter delfinalen och var jättefin. Sen har jag förstått att det är lite jobbigt för honom också. Jag har inte pratat så mycket med honom personligen, men vi har ändå checkat av varandra, säger hon och fortsätter:

– Det är speciellt yrke, när man skriver om ex. Konsten är fri och det mest rimliga är ju att man skriver om det man går igenom. Men det är väldigt speciellt och kan ju bli jobbigt för den som hela tiden blir påmind om det när det spelas på radion eller så. 

Låten har under Eurovisionveckan varit den mest streamade från årets musiktävling på Spotify i Sverige och två på listan när det kommer till den globala lyssningen. 

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Träffade nya pojkvännen

Uppbrottslåten har inte bara lett till en stor succé karriärmässigt. Låten har hon skrivit tillsammans med sin bästa kompis Isa Molin och David Zandén – som i dag är är Cornelias nya pojkvän.

De träffades under tiden de skrev låten och efter en tid av vänskap blev de också ett kärlekspar. Jakobs har tidigare berättat om hur David fanns där för henne efter det tuffa uppbrottet.

– Att jag dessutom under den här perioden har funnit David som från början har tröstat mig. När vi skrev den här var jag helt i bitar över den här personen jag sjunger om. Han har bara burit upp det för han är en sådan jävla stjärna som person och jag är så lycklig över att vi funnit varandra, sa hon då.

Norska Subwoolfers drag – mitt under intervjun

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.