Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Exet kan inte släppa Björn Borg: ”Mitt livs kärlek”

Björn Borg och Mariana Simionescu gifte sig 1980.
Foto: GAMMA/IBL
Björn Borg med Mariana Simionescu 1983.
Foto: Roger Tillberg/TT / ReportagefotoBMP Box 12063 102 22 Stockholm 0865
Björn Borg.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kärlekshistorian mellan Björn Borg och Mariana Simionescu var himlastormande.

Trots att det är 36 år sedan de skildes kallar hon honom fortfarande för ”sitt livs kärlek”.

Björn Borg, 63, och Mariana Simionescu, 63, var båda tennisproffs när de gifte sig år 1980. 

Den begåvade rumänskan var bara 19 och på besök i Paris då hon träffade den svenske tennislegendaren år 1976, när båda bodde på samma hotell.

Fyra år senare var de gifta – och ytterligare fyra år senare skildes de åt. 

Mariana Simionescu: ”Komplex situation”

Än i dag har Mariana svårt att förstå varför, och beskriver deras liv tillsammans som ”en vacker saga”.

– Det känns som om det var i går som Björn och jag bröt upp. Jag kan inte säga varför. Det var varken jag eller han som gjorde slut. Det var en så komplex situation. Vi hade på något sätt liksom fått nog. Våra liv var så fulla av omtumlande händelser. Under det sista året hade vi inget förhållande värt namnet. För folk var överallt runtomkring oss. Nej, vi hade inget normalt liv och Björn orkade inte med det längre, har hon berättat i en intervju med Hemmets journal.

Mariana Simionescu har aldrig gift om sig och bor fortfarande i Monaco dit hon flyttade med Björn Borg för 40 år sedan. Hemmets väggar är prydda av fotografier av hennes åtta år med Björn.

Mariana Simionescu.
Foto: THOMAS ENGSTRÖM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

– Jag vet inte om jag var det för honom, men han var mitt livs kärlek, har Simionescu sagt i en intervju med Daily Mail.

I samband med filmpremiären av ”Borg” (2017) var Mariana Simionescu inbjuden till Sverige. För första gången på många år möttes Björn Borg och ex-hustrun igen på röda mattan.

Filmen om Björn Borg väckte starka känslor

Filmen skildrar ex-makarnas tid tillsammans, och väckte starka känslor.

– I slutet av filmen ville jag gråta. Under filmens gång fanns inte utrymme för det, det var så intensivt, men det kom mycket känslor, sa Mariana Simionescu till Aftonbladet.

För Hemmets journal berättade Mariana Simionescu att det inte finns något agg mellan ex-makarna – tvärtom är hon stolt över deras tid tillsammans.

– Fortfarande ser han bra ut och är sagolikt välbevarad. Trots att han levt ett mångsidigt och knappast asketiskt liv. Han har gjort det han ville göra. Men han har en enorm självkontroll. Vilket jag inte har, ha ha! För jag är lite rundare nu än på den gamla goda tiden.

Mariana Simionescu bor i dag i Monaco. Hon har en vuxen son, Anthony. Björn Borg är sedan 2002 gift med Patricia Borg, som han har sonen Leo tillsammans med.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.