Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Exet anklagar Löwengrip för osanning – visar upp sms som bevis

Isabella Löwengrips expojkvän säger att Löwengrip vetat om att han handlat med andras pengar – sedan sommaren 2017.Foto: STELLA PICTURES

Isabella Löwengrip ”kunde aldrig förstå” att expojkvännen handlade med andras pengar, har hon sagt.

Nu svarar exet – och menar att Löwengrip vetat om det sen sommaren 2017.

”Varför hon har valt att skapa en nu bevisat falsk bild om mig genom uttalanden och i sin blogg kan jag inte förstå”, skriver han i en mejlintervju med Expressen.

Bland ”bevisen”: Ett sms från Isabella Löwengrip.

Bloggdrottningen och entreprenören Isabella Löwengrip, 28, har lämnat landet efter att – enligt Löwengrip kriminella – personer ska ha kommit till hennes och barnens hem i jakt på den 28-årige expojkvännen.

Det var tidigare i veckan som Isabella Löwengrip förklarade att hon och pojkvännen inte längre är ett par. Hon skrev på sin blogg att det ”inträffat en sak” som gjort att de ”inte ses mer”.

Det var tidigare i veckan som Isabella Löwengrip förklarade att hon och pojkvännen inte längre är ett par. Hon skrev på sin blogg att det ”inträffat en sak” som gjort att de ”inte ses mer”.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Isabella Löwengrip sa sen att hennes tidigare pojkvän bakom hennes rygg och helt utan hennes vetskap ska ha gjort aktieaffärer för miljonbelopp för en eller flera kunder och sedan ha förlorat allt kapital.

– Jag har inte förstått att han handlat för andras pengar, sa Isabella Löwengrip till Expressen då.

Isabella Löwengrip: Visste inte att det var andras pengar

På frågan om Löwengrip aldrig ifrågasatte var pojkvännens pengar kom ifrån svarade hon:

– Jag har trott att det var hans egen förmögenhet som han lyckats handla upp. Men jag kunde aldrig förstå att det var någon annans pengar. 

Expojkvännen har svarat på det Isabella Löwengrip sagt och skrivit. I en intervju med Expressen har han tillbakavisat uppgifterna om att kriminella personer varit hemma hos Isabella Löwengrip. Men han erkände också grunden till situationen:

– Det är korrekt att jag har lånat pengar för att finansiera aktieaffärer som genererat en jättestor förlust.

Nu väljer den 28-årige expojkvännen att än en gång bemöta Isabella Löwengrips ord. Inte minst det entreprenören sagt om att hon inte kände till att exet handlade med andras pengar.

I själva verket har Isabella Löwengrip vetat om att exet lånade kapital ända sen sommaren 2017, menar exet.

Nu väljer den 28-årige expojkvännen att än en gång bemöta Isabella Löwengrips ord. Inte minst det entreprenören sagt om att hon inte kände till att exet handlade med andras pengar. I själva verket har Isabella Löwengrip vetat om det sen sommaren 2017, menar exet.Foto: STELLA PICTURES

 

Exet: Löwengrip har vetat sen 2017

Han hänvisar till ett blogginlägg där Löwengrip skrivit om sommaren 2017. Hon skrev:

”På vår första semester i Italien över midsommar (jag betalade fö alla våra resor) frågade han om jag ville bli hans flickvän och dagen efter började han gråta och berättade hur hans trading hade gått fel och han frågade mig om han fick låna 500 000 kr. Jag blev rasande över frågan, sa självklart nej, flög hem och bröt med honom i två månader.”

Utöver det visar exet ett sms, som kommit från Isabella Löwengrips nummer, under sommaren 2018. I sms:et skriver Löwengrip:

”Sagt att du förvaltar någons pengar och att det gör dig stressad.”

Foto: Privat

 

Löwengrips ex: ”Utmålas som kriminell”

Expojkvännen skriver i ett mejl till Expressen:

”Jag skulle vilja gå ut och bemöta ytterligare detaljer gällande vad Isabella skrivit om mig. En stor del i allt det falska hon sagt och skrivit om mig är grundat med påståendet att hon inte haft en aning om att jag haft inlånat kapital som jag arbetat med.”

Du sa tidigare att du håller på med en lösning på situationen, kan du gå in närmare på vad det är för lösning?

”Situationen är komplex och lösningen består av många olika delar. Jag gör allt som jag kan för att betala tillbaka det jag lånat så snabbt som möjligt.”

Är du närmare en sådan lösning nu?

”Ju mer jag lyckats bevisa osanningen i att det finns kriminella element kopplade till mig som Isabellas påstått, desto bättre dialog kan jag föra med folk runt mig och detta har tagit mig närmare en lösning än vad som var möjligt för några dagar sedan. Det är extremt svårt att hitta lösningar när man utmålas som kriminell men när det motbevisats är det en helt annan och ljusare situation.”

Exet: ”Hoppas hon kan ställa det till rätta”

Varför tror du att Isabella Löwengrip valt att agera på det här sättet?

”Jag har full förståelse för att hon har velat skydda sig själv och sitt varumärke i samband med att jag gör så enorma förluster med lånade pengar. Men varför hon har valt att skapa en nu bevisat falsk bild om mig genom uttalanden och i sin blogg kan jag inte förstå. Det får stora konsekvenser för mig men framför allt min familj och folk nära mig. Jag hoppas hon kan uttala sig och ställa det till rätta.”

Känner du dig utsatt för någon typ av hot, i och med det som händer?

”Nej, inte efter jag förstått och fått bekräftat att hotbilden var uppdiktad och inte genuin. Har även dialog med mina långivare och den är lugn och konstruktiv.”

Expojkvännen väljer att inte svara på frågor om vad som drev honom till att göra höginkomstaffärer, varför han fortsatte leva ”lyxigt” trots situationen och om i fall han använt Isabella Löwengrip för att hitta nya investerare.

Han vill inte heller svara på hur han mår eller var han befinner sig.

Expressen har sökt Isabella Löwengrip för en kommentar.

– Hon väljer att inte kommentera, hälsar hennes livvakt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.