Priscilla och Elvis Presley. Foto: Uncredited / AP TT NYHETSBYRÅNPriscilla och Elvis Presley. Foto: Uncredited / AP TT NYHETSBYRÅN
Priscilla och Elvis Presley.  Foto: Uncredited / AP TT NYHETSBYRÅN
Priscilla och Elvis Presley. Foto: Ap / APPriscilla och Elvis Presley. Foto: Ap / AP
Priscilla och Elvis Presley.  Foto: Ap / AP
Priscilla. Foto: Lance Murphey / AP FR78211 APPriscilla. Foto: Lance Murphey / AP FR78211 AP
Priscilla. Foto: Lance Murphey / AP FR78211 AP

Ex-frun om okända livet med Elvis Presley

Publicerad

21 år gammal gifte sig Priscilla Presley med Elvis Presley.

Men stjärnparets äktenskap var inte den dröm som Priscilla hoppades på, skriver Huffington Post.

– Vi levde verkligen i en bubbla, säger Priscilla Presley.

En ung Priscilla gifte sig med ikonen Elvis Presley, endast 21 år gammal.

Utåt sett kanske det såg ut som det perfekta äktenskapet – men det var det inte, avslöjar nu den 71-åriga skådespelerskan i en intervju i programmet "Loose women", skriver Huffington Post.

– Jag följde mest vad han gjorde. Du levde hans liv. Du såg filmerna han ville se, du lyssnade på musiken han ville lyssna på, du gick till de ställena dit han ville gå. Så du förlorade på sätt och vis dig själv, säger hon i intervjun.

 

 

SE ÄVEN: Christina Schollin tackade nej till Elvis Presley

 

 

Hon beskriver det som att hon levde i "en bubbla" i Graceland, rocklegendarens egendom i Memphis i Tennessee i USA.

– Han gillade inte riktigt att gå ut, han gillade inte att äta på restaurang eftersom folk skulle ta bilder på honom och han ville inte bli fotad med en gaffel i munnen. Vi levde verkligen i en bubbla. Vi kunde åka rullskridskor, han hyrde en hel park där vi kunde åka rullskridskor eller go-cart, berättar Priscilla Presley.

Det påverkade henne även att hon fick dela Elvis med resten av världen. Dessutom upplevde hon att hon fick göra avkall på mycket.

– Jag hade så klart inte mina tonårsår som en normal flicka, så jag var tvungen att anpassa mig, berättar hon.

 

 

LÄS MER: Henrik stäms på miljoner - av Elvis

 

 

Men livet som gift med en av världens största artister varade bara i några år.

När Priscilla var 27 år gammal separerade hon och Elvis – men inte för att kärleken var slut, berättar Priscilla.

– Jag skilde mig inte från honom för att jag inte älskade honom – han var verkligen mitt livs kärlek. Men, jag lämnade för att jag behövde ta reda på hur världen utanför var.

Se hela intervjun med Priscilla Presley här.

Foto: Ap / AP

Elvis Presleys kvinnor:

  • Elvis hade en kort relation med svenskfödda skådespelerskan Ann-Margret i samband med att de spelade in filmen "Viva Las Vegas" tillsammans 1964. Ann-Margret förblev nära vän med Elvis under hela hans liv och kom också till hans begravning.
  • En kort romans hade även stjärnan med Natalie Wood, men det höll inte mer än några dagar efter att hon träffats Elvis familj. Enligt Wood var det mamman som satte käppar i kärlekshjulet.
  • 1967 gifte sig Elvis en då 14-årig Priscilla Beaulieu. Äktenskapet blev kort – i oktober 1973 stod skilsmässan klar. 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag