Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ex-fruarnas tårar för Frank – hyllningen från kyrkan

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: OLLE SPORRONG

Frank Andersson hyllades på en begravningen på Skogskyrkogården, arrangerad av mammorna till hans barn, Jeanette Bouvin Nygren och Anna Holmberg.

På begravningen tackade Jeanette Bouvin Nygren Frank Andersson för att han gett henne det finaste hon har – sina barn.

– Framför allt gav han oss det absolut finaste och mest värdefulla vi har, våra barn, sa hon i sitt tal.

Frank Andersson gick bort den 9 september från komplikationer efter en hjärtoperation. Brottarlegendaren blev 62 år gammal.

Under tisdagen hölls en av två begravningsceremonier för Frank Andersson. På Skogskyrkogården i Stockholm samlades många av Frank Anderssons vänner, bekanta och familj för att säga farväl.

Efter att artisten Patrik Isaksson inlett begravningen med sin egna låt "Säker tröst inom mig", klev två av mammorna Frank Anderssons barn fram i Heliga korsets kapell och pratar till gästerna som samlats.

 

 

Frank Anderssons ex: "Han gav oss det finaste vi har - våra barn"

Anna Holmberg, som är mamma till Frank Anderssons 12-åriga dotter, tackade alla gästerna för att de kommit, och konstaterade att Frank hade varit nöjd med att se dem där.

– Vi vet att det betyder mycket för honom att ni är har, och det gör det även för oss. Det visar att hur strulig och hopplös han än var, så var han också väldigt fin stundtals, säger Anna Holmberg.

Jeanette Bouvin Nygren tog sedan över, och tackade Frank Andersson för att han gett dem två det finaste de har i sina liv – sina barn.

– Frank gav oss många roliga stunder. Men framför allt gav han oss det absolut finaste och mest värdefulla vi har, våra barn. Och det är genom dem han lever vidare, säger Jeanette Bouvin Nygren, som har två barn tillsammans med Frank Andersson.

Mot slutet av den fina begravningen föll Holmberg och Bouvin Nygren i tårar, och fann tröst i kramar från varandra.

Efter begravningen berättade Anna Holmberg om sina tankar kring begravningen – och är övertygad om att det är precis vad Frank Andersson ville ha.

Anna Holmberg berättar

– Jag försökte välja några ord som verkligen var han, både fina och det lilla hopplösa som fanns i honom liksom. Han var fantastisk, han var unik. Begravnigen blev exakt sim vi ville ha det, och som Frank ville ha det, säger Holmberg.

Jeanette Bouvin Nygren håller med, och är också nöjd med begravningen.

– Den blev värdigt. Det blev, precis som vi tänkt oss, en ljus och glad tillställning och vi är lättade nu. Det var ett fint avsked, säger hon och fortsätter:

– Vi hade våra duster, men de sista månaderna var så otroligt helande både för oss och pojkarna. Jag saknar honom så mycket och tänker på honom varje dag och det kommer jag göra resten av livet.

Den andra begravningen för Frank Andersson hålls på fredag i Trollhättan.