Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eva Dahlgrens tårar – för Marie Fredriksson

Marie Fredriksson hyllas av artistkollegerna.Foto: MAIRO CINQUETTI / SPLASH NEWS/IBL
Eva Dahlgren under Marie Fredrikssons hyllningskonsert.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Eva Dahlgren kämpade med att hålla känslorna i styr när hon hyllade Marie Fredriksson.Foto: /IBL / /IBL

På lördagskvällen hyllar svensk artistelit Roxette-stjärnan Marie Fredriksson, som somnade in den nionde december, i en känslosam afton i SVT.

Sångerskan Eva Dahlgren sjunger för sin gamla vän, och avslöjar tårarna bakom scenen.

”Det har nog aldrig gråtits så mycket backstage någonsin... jag kunde knappt sjunga”, skriver Eva Dahlgren på Instagram.

På lördagskvällen hyllas Marie Fredriksson i SVT, med ”En kväll för Marie Fredriksson”, där hennes artistvänner och kolleger hyllar världsstjärnan.

Det var den nionde december förra året som Marie Fredriksson gick bort, 61 år gammal, i sviterna av sin tidigare sjukdom. 

Hyllningsprogrammet spelades in på måndagen i Göteborg, och Roxette-kompanjonen Per Gessle samlade ihop artister som Eva Dahlgren, Agnes Carlsson och Petra Marklund för att hylla Marie Fredriksson inför svenska folket.

Kärleksstödet i kulisserna

På sin Instagram berättar Eva Dahlgren om den känslosamma dagen av inspelningar, och hur hon och de andra sångerskorna hittade stöd i varandra bakom kulisserna.

”Det har nog aldrig gråtits så mycket backstage någonsin... jag kunde knappt sjunga och jag höll mig hårt i Maries mickstativ. Allt är fortfarande overkligt och kommer så förbli”, skriver Eva Dahlgren på Instagram.

Med sig hade hon också hustrun Efva Attling, som stöttade sin kärlek backstage.

Eva Dahlgren konstaterar att det var skönt för henne att kunna gömma sig bakom sina tonade glasögon under det känslosamma framträdandet.

”Vill tacka för alla kommentarer. Skickar hjärtan tillbaks till er alla. Tog en bild innan jag skulle in på scenen. Ibland är det skönt att ha dålig syn och få ha stora glasögon. Tog en bild efter i logen oxå med bästa Petra och Agnes och Dita. Och Efva så klart. Så fint att ha så smarta och varma sköna kolleger.”

Artisten avslutar med ett budskap om att ta vara på sina dagar, och leva för de som gått bort.

”Och nu ska vi som lever leva våra bästa liv för varandra och för dom som inte längre kan”.

https://www.instagram.com/p/B7lJaWmH5xY/?igshid=oj54u80psrd

Dagen efter inspelningen berättade Per Gessle om upplevelsen i ”Studio Ett”.

– Det var en väldigt stark upplevelse hela grejen. Det var fantastiskt att vara med om det, men det var också väldigt jobbigt. Man blir påmind om allt vi gått igenom tillsammans, säger Per Gessle i ”Studio Ett” i P1 på tisdagen.

Genom åren höll Per Gessle och Marie Fredriksson liv i sin vänskapsrelation, även om det gick perioder då de inte hördes eller sågs så ofta.

– Vi har alltid var väldigt nära varandra. Jag har alltid tycker att hon är en syster för mig, det har alltid varit så.

Expressen har sökt Eva Dahlgren som avböjt att kommentera.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.