Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Eurovisionstjärnan visar upp nya stilen: ”Nu är jag en man”

Conchita Wurst tog Europa med storm när hon vann Eurovision song contest. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / TT NYHETSBYRÅN
Nu arbetar han med ett nytt album. Foto: I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS

Conchita Wurst har tidigare i år berättat om sin hiv-status på Instagram.

För tyska Bild berättar stjärnan nu om sin könstillhörighet, som han tidigare sagt varierat.

– Vid något tillfälle började det kännas obekvämt att ses som en kvinna, säger han i en intervju med tidningen.

Conchita Wurst, 29, blev världsberömd över en natt då han vann Eurovision song contest-finalen i Danmark 2014. Men inte bara vinnarlåten ”Rise like a Phoenix” fick internationell uppmärksamhet i samband med tävling – så även Conchita själv, som förvånade publiken med sitt unika utseende.

I år har turerna kring stjärnas privatliv varit många, och Expressen har tidigare berättat om Wursts förändring då han färgade håret platinablont, till mångas förvåning.

I april valde Conchita Wurst även att berätta om sin sjukdom, efter hot från en expojkvän.

”Jag har varit hiv-positiv i många år. Det är irrelevant för allmänheten, men ett ex har hotat med att gå ut offentligt med den här privata informationen och jag ger inte någon rätten att i framtiden skrämma mig och att påverka mitt liv på detta sätt”, skrev han på sin Instagram då.

https://www.instagram.com/p/BhmiEn7hw58/?utm_source=ig_embed

Beskedet: Conchita Wurst är en man

Nu har Conchita Wurst valt att dela med sig av sitt privatliv återigen, då han för tyska Bild berättar om sin könsidentitet.

– Vid något tillfälle började det kännas obekvämt att ses som en kvinna, precis som det tidigare känts obekvämt att betraktas som ”han”, säger Conchita Wurst till Bild.

Tillsammans med den nya könsidentiteten visar han upp en mer manligt kodad look på Instagram, med kortare hår, magrutor och byxor.

https://www.instagram.com/p/BmEhd4UB5GI/?taken-by=conchitawurst

Bakom artistnamnet ”Conchita Wurst” står österrikiska Thomas Neuwirth, som under hela tiden som Conchita Wurst använt manliga pronomen.

Samtidigt har han uppgett att artisten Conchita Wurst är en kvinna – vilket han alltså nu inte längre anser, enligt Bild.

– Biologiskt är jag nog en man, men vad är egentligen en typisk man eller en typisk kvinna? frågar sig Conchita Wurst under intervjun.

Tyska Bild rapporterar även att stjärnan nu jobbar med ett nytt album, efter debutskivan ”Conchita” från 2015. Musiken, berättar Conchita Wurst, kommer genremässigt ligga mycket närmre hjärtat, och de som lyssnar för första gången lär bli förvånade kring vems musik det egentligen är. Dessutom kan artistnamnet komma försvinna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!