Under Storbritenniens nummer sprang en man in på scenen och störde SuRies nummer. Foto: JOSE SENA GOULAO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNUnder Storbritenniens nummer sprang en man in på scenen och störde SuRies nummer. Foto: JOSE SENA GOULAO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Under Storbritenniens nummer sprang en man in på scenen och störde SuRies nummer. Foto: JOSE SENA GOULAO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Här visar SuRie upp skadorna för första gången i tv. Foto: ITVHär visar SuRie upp skadorna för första gången i tv. Foto: ITV
Här visar SuRie upp skadorna för första gången i tv. Foto: ITV
Foto: ARMANDO FRANCA / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ARMANDO FRANCA / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ARMANDO FRANCA / AP TT NYHETSBYRÅN

Eurovisionstjärnan skadades av sabotören

Publicerad

Brittiska stjärnan SuRie skadades då sabotören Dr. A.C. sprang upp på Eurovision-scenen.

Det avslöjar hon i en intervju i ITV-programmet This Morning, enligt The Sun

– Jag har några märken från när han tog mikrofonen, men jag är OK. Och på axeln från när han kom in, säger SuRie. 

SuRie, 29, representerade Storbritannien i Eurovision Song Contest – men hennes uppträdande avbröts då en sabotör sprang upp på scenen. 

Mannen, som identifierats som den självutnämnde filosofen och aktivisten Dr. A.C., tog mikrofonen från hennes hand och ropade:

”För brittisk medias nazister – vi kräver frihet”.

Sekunder senare brottades han ner av vakter.

Berättar om dramat – för första gången

SuRie, som egentligen heter Susanna Marie Cork, tog tillbaka mikrofonen och fortsatte sjunga låten ”Storm”. 

Hon erbjöds efteråt att sjunga om, men avböjde. 

På måndagsmorgonen kommenterar hon för första gången den dramatiska händelsen i Lissabon. 

– Det fanns ingen tid att bli rädd. Han var plötsligt där, och säkerhetsvakterna var på honom lika snabbt som han var på mig, säger SuRie i brittiska morgonprogrammet This Morning, som sänds på ITV.

Tidningen The Sun har publicerat This Morning-intervjun – där berättar SuRie att hon fick lätta skador då mannen stormade scenen. 

– Jag har några märken från när han tog mikrofonen, men jag är OK. Och på axeln från när han kom in, säger SuRie.

Tankarna efter sabotaget

Hon berättar om tankarna efter att mannen ryckt mikrofonen ur hennes hand:

– I några sekunder var den borta från mina händer. Sången pågick fortfarande, bakgrundssångarna fortsatte sjunga. Publiken ropade fortfarande. Jag klappade med, men jag hade inte mikrofonen. 

 

LÄS MER: Eurovision-sabotören avslöjad 

 

Efter att mannen brottats ner släppte han mikrofonen.

– Jag vände mig om och såg att mikrofonen var på golvet. Jag tänkte, ”Den där är min”. Jag avslutar låten, säger SuRie. 

Dr. A.C. har gjort det förr 

Dr. A.C. har skrivit flera e-böcker som han säljer på sajten Amazon – under kuppen i Eurovision Song Contest bär han en T-shirt där han gör reklam för en av sina böcker. 

I e-boken för Dr. A.C. tesen att ”den största intelligenta maffian i världen består av tre korrupta och kriminella institutioner – brittisk politik, brittiska medier, och brittiska företag”, enligt beskrivningen på Amazon. 

Dr. A.C. har tidigare stormat scenen under inspelningen av det brittiska programmet ”The voice”. 

Enligt tidningen Mirror höll mannen då upp en skylt där det bland annat stod:

”Journalister från stora medier eller medelålders och uråldriga präster: sluta mörda oberoende tänkande”. 

På måndagen väntas Dr. A.C. ställas inför rätta i Portugal.  

 

LÄS MER: Nu ställs sabotören inför rätta  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag