TV4:s kupp mot SVT för att locka tittare

Robin Bengtsson.
Foto: (C) PELLE T NILSSON/Stella Pictures
Robin Bengtsson.
Foto: (C) PELLE T NILSSON

KIEV, UKRAINA. Under lördagskvällen sänder SVT1 den stora finalen av Eurovision Song Contest 2017 – där Robin Bengtsson siktar på seger för Sverige.

Nu kuppar TV4 för att försöka sno tittare från konkurrenten – samtidigt som de tar på sig äran för att ha upptäckt Robin Bengtsson.

– Vi såg det som vår plikt, säger Lotta Andersson, exekutiv producent för "Talang".

Klockan 21.00 på lördagskvällen sänder SVT1 den stora finalen av Eurovision Song Contest 2017, från Kiev, Ukraina. Nu hoppas TV4 på att stjäla några av SVT:s tittare. Klockan 20.00 sänder TV4 talangjaktstävlingen "Talang 2017" – och för att få svenskarna att inte börja titta på SVT har kanalen genomfört en slug kupp.

Googlar man på Eurovision Song Contest är det första sökresultatet man får upp en annons från TV4 med budskapet: "Det enda du behöver se i kväll – missa ej Talang i TV4 20.00".


LÄS MER: Favoriten slår tillbaka efter Måns Zelmerlöws hårda ord 


Vidare står det så här i annonsen: "Det finns bara en tävling ikväll. Allt avgörs 20.00 i TV4".

TV4: Vi såg det som vår plikt

Lotta Andersson är exekutiv producent för "Talang 2017" på TV4.

– Vi såg det som vår plikt att uppmärksamma tittarna om att det här är en kväll med storslagen tv-underhållning helt enkelt. Och allt startar med "Talang" på TV4, säger hon.

Samtidigt vill kanalen ta åt sig äran för Robin Bengtsson, som ju representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2017 med låten "I can't go on".


LÄS MER: Robin Bengtsson om pappalivet


Anledningen är att Robin Bengtsson började sin musikkarriär i just TV4 och musiktävlingen "Idol".

– "Talang" är ju det bästa tänkbara sättet att värma upp inför Eurovision. "Talang" är ett program som innehåller all tänkbar form av underhållning och som nu är inne i ett dramatiskt slutskede. Mitt tips till svenska folket är att man slår på TV4 och njuter av "Talang"-festen innan det är dags för vår Idol-Robin att kliva upp på scen i Kiev.

Enligt de senaste oddsen ligger Robin Bengtsson bra till inför finalen av Eurovision Song Contest 2017 och gör upp om att hamna i topp fem. Han verkar dock få se sig besegrad av bland andra Italien och Portugal.