Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Robin Bengtssons vinstchanser döms ut

Foto: (C) PELLE T NILSSON
Foto: OLLE SPORRONG

KIEV, UKRAINA. Robin Bengtsson var en tidig favorit i Eurovision Song Contest 2017.

Nu döms hans chanser att vinna ut av både Eurovision-segraren Måns Zelmerlöw och Joacim Persson, som skrivit Bulgariens bidrag – ett av de största hoten mot Sverige.

– Jag tror att det bara är Portugal som kan rå på Italien. Inte för att... Robins nummer är kanon, han är kanon, låten är kanon. Men Italien och Portugal sticker ut i det här startfältet, säger Måns Zelmerlöw.

Det är bara timmar tills allt avgörs. Lördag klockan 21.00 sänder SVT1 finalen av Eurovision Song Contest 2017 från Kiev, Ukraina. För Sveriges del ser det dock mörkt ut. Robin Bengtsson har tappat sitt favoritskap och döms nu ut som segrare.

– Jag tror att det bara är Portugal som kan rå på Italien. Inte för att... Robins nummer är kanon, han är kanon, låten är kanon. Men Italien och Portugal sticker ut i det här startfältet, säger Måns Zelmerlöw.


LÄS MER: Kärlekskuppen i Eurovision – gick ner på knä i direktsändning


Schlagerveteranen Edward af Sillén, som för SVT:s räkning kommenterar Eurovision Song Contest 2017 tillsammans med Måns Zelmerlöw, dömer även han ut Robin Bengtssons vinstchanser.

– Nej, det lutar ju mot att Italien, Portugal eller Bulgarien kommer ta det, säger Edward af Sillén.

Döms ut – av svenska låtskrivaren bakom värsta konkurrenten

Bulgariens Kristian Kostov, 17, har seglat upp som en av Robin Bengtssons största konkurrenter. Hans bidrag, "Beautiful mess", har skrivits av bland andra den svenska doldisen Joacim Persson.

Även han dömer ut Robin Bengtssons chanser att vinna.

– Jag pratade precis med Robins flickvän (Jennie Salte, reds anm.) och sa bara "jag är ledsen men självklart ligger våra sympatier hos Bulgarien, ni kan få andraplatsen, det är helt okej", säger han och skrattar.

Kommer ni slå Robin Bengtsson?

– Ja det tror jag att vi kommer göra. Det får man väl säga.


LÄS MER: Kärleken flygs in för att rädda Robin Bengtsson 


Vad är det som gör er låt starkare?

– Jag vill inte gå in på alla detaljer där men jag tycker att vår låt är modernare än vad Robins är. Det är jättestora skillnader. Jag tror också att vår artist har en fördel av att han är så ung och ändå så jävla bra. Jag tror att man sympatiserar med honom.

En del av kritiken mot Robin Bengtsson handlar om att artisten är lite tråkig.

– Det ordet vill jag inte använda men han kanske inte går igenom rutan på samma sätt som Kristian gör, säger Joacim Persson.

Finalen av Eurovision Song Contest 2017 sänds på SVT1 lördag klockan 21.00. Robin Bengtsson startar i den andra halvan av finalen.