Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petra Medes besked inför Eurovision

Petra Mede använde en kudde under presskonferensen.
Foto: Sven Lindwall
I början av veckan drabbades Mede av svåra ryggsmärtor och har sedan dess inte kunnat repetera.
Foto: Sven Lindwall
Mede ska tillsammans med Måns Zelmerlöw leda Eurovision Song Contest 2016.
Foto: Sven Lindwall
Enligt Mede så är smärtorna under kontroll nu och ska inte påverka hennes programledarroll i Eurovision Song Contest.
Foto: Sven Lindwall

Petra Mede tvingades avbryta repetitionerna efter svåra ryggsmärtor, och har vila upp sig i hemmet sedan dess.

På söndagens presskonferens berättade Eurovision-programledaren själv om problemen, och gav ett nytt besked om sin status.

– Det är väldigt bra, säger Petra Mede.

Det var under måndagen som Petra Mede, 46, och Måns Zelmerlöw, 29, fick avbryta repetitionerna.

Detta efter att Petra Mede drabbats av svåra ryggsmärtor. Programledaren, som lider av SRS, segmentell rörelsesmärta, fick hjälp av SVT:s sjukvårdspersonal, och har sedan dess vilat upp sig i hemmet. Under dagens presskonferens hade programledaren en kudde som stöd bakom ryggen.

Hon har alltså missat repetitionerna av de två mellanakterna under hela veckan.

Petra Mede: "Då blir det värre"

Under söndagens presskonferens berättade Eurovision-programledaren själv om problemen. Då gav Mede ett nytt besked om sin status.

– Det är väldigt bra, säger Mede och fortsätter:

– Jag har sedan en lång tid tillbaka problem med min rygg. Och då och då blir det lite värre. Men jag har blivit väldigt väl omhändertagen. Och nu är jag tillbaka i matchen, så det är inga problem.LÄS MER: Ryggsmärtorna fick Petra Mede att ställa inSVT:s krisplan för Eurovision

SVT har en krisplan utifall Petra Mede inte skulle kunna genomföra de avancerade mellanakterna som orsakade ryggproblemen.

– Det finns alltid en plan b och plan c. Vi måste tänka så. Just nu är det inte aktuellt. Men vi har folk som jobbar med det. Det ligger i deras uppdrag, bland annat i mitt, att ha en backup till allt. Det gäller både människor och satellitlänkar. Petra kommer att komma tillbaka i mycket bättre form, sa Stojanovic under lördagen.LÄS MER: 9 saker du inte visste om Frans Jeppsson WallPetra Mede har också tillgång till vård. Hon har tidigare fått massage och behandlats av en kiropraktor.

– Absolut. Det kommer att vara en person här hela tiden, har Stojanovic sagt.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.