Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Perrelli avslöjar krisplanen – efter Lundviks kaosartade repetition

Edward af Sillén och Charlotte Perrelli väljer att berätta om deras krisplan utifall att det skulle bli tekniska problem i direktsändning.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
John Lundvik fick ingen smakstart på sin Eurovision-upplevelse. Den svenska sångaren kämpade mot ett rökkaos under den första repetitionen.
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

John Lundvik fick ingen smakstart på sin Eurovision-upplevelse.

Den svenska sångaren kämpade mot ett rökkaos under den första repetitionen, vilket gjorde att produktionen fick sitta i sena möten efteråt.

Och nu väljer kommentatorerna Edward af Sillén och Charlotte Perrelli att berätta om deras krisplan utifall att det skulle bli tekniska problem även i direktsändning.

– Det finns sjukt mycket att prata om, säger Charlotte Perrelli till Expressen.

Det var under fredagsrepetitionen som allt gick fel för John Lundvik. Förhandsfavoriten blev dränkt av rök när han stod på scenen för att förfina sitt nummer inför framträdandet på torsdag. Det gjorde att Eurovision-produktionen fick sitta i sena möten efter repetitionerna.

Edward af Sillén, och Charlotte Perrelli, som kommer att guida tittarna genom veckans sändningar, väljer nu att berätta om hur diskussionerna fördes bakom kulisserna.

– Jag tror att de hade haft många krismöten efter ert rep, och var lite mer på tårna när vi såg. Så kvällsrepet gick mycket mycket bättre. Tills ungefär 1 timme och 20 minuter in, då det tog stopp, säger Edward af Sillén och fortsätter:

– Något tekniskt gjorde att de fick ta en väldigt lång paus, och vi satt i ett litet bås.

Se getingbetygen på låtarna som deltar i kvällens delfinal HÄR. 

Strulat på flera genrep

Sedan har det fortsatt i samma anda under övriga repetitioner. Fjolårsvinnaren Netta tvingades köra om sitt öppningsnummer, och Dana International slutade sjunga när hon repade sitt framträdande. Dessutom har det blivit många förseningar – så även på tisdagens genrep.

Skulle det bli tekniska problem även i direktsändning så har Edward af Sillén och Charlotte Perrelli en krisplan för hur man ska hantera det i kommentatorsbåset. Schlagerfantasterna har nämligen mycket kunskap att dela med sig av till tittarna om det finns tid över.

– Vi kan prata om allt mellan himmel och jord. I just det här forumet så har Edward kommenterat i tio år, och jag har mycket erfarenhet också fast på ett annat sätt. Det finns sjukt mycket att prata om, säger Charlotte Perrelli.

Edward af Sillén känner dock en viss oro över uppdraget.

– Jag är lite orolig i den aspekten, för det är en livesändning och mycket att tänka på.

Samtidigt så har John Lundvik lagt om sitt nummer, för att kunna utmana om slutsegern.

– Vi har ändrat ganska mycket. Led-skärmarna bakom är förändrade och de är från tak till botten. De var inte med från första repet, men det har vi nu addat på. Sedan har vi ett par positionsändringar, och jag var lite nervös inför de ändringarna – men när vi fick se det uppe i greenroom så var det fantastiskt att vi gjorde det. Så jag längtar inför torsdag, jag vill bara in och sjunga, säger han i en intervju med Expressen.

”Vi har inte hört något”

Karin Gunnarsson, som är chef för den svenska delegationen, känner ingen oro inför Lundviks framträdande i andra semifinalen.

– Vi har inte hört talas om något krismöte. Men med erfarenhet av Melodifestivalen så vet vi att sena möten efter avslutat genrep ofta kan komma att kallas krismöte, säger hon och fortsätter:

– Produktionen har dessutom haft ytterligare ett rep i dag, tisdag, att skruva på de delar som eventuellt behöver förändras före sändningen av första semifinalen.

Finns det risk för fiasko?

– Det är inget som vi har hört spekulationer kring.

Vad är det som absolut inte får hända under Johns nummer?

– Som alltid vill man att allt ska funka, och funkar det som på repen så är vi supernöjda. John och The Mamas är i toppform och så laddade för att tävla på torsdag, säger Karin Gunnarsson.