Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernillas tårar i natt – Benjamin stöttas

Benjamin Ingrosso fick näst flest 12:or av alla länder under juryrns röster. Men när det var dags för tittarna att rösta fick han bara 21 poäng.
Foto: PEDRO NUNES / REUTERS X03954
Pernilla Wahlgren var inte på plats i Lissabon, men grät hemma i Sverige efter att Benjamin Ingrosso sjungit klart. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: OLLE SPORRONG
Benjamin Ingrosso tillsammans med sin pappa Emilio Ingrosso
Foto: OLLE SPORRONG

LISSABON. Benjamin Ingrosso sänktes av tittarna i Eurovision Song Contest.

Artisten fälldes efter den kritik som riktats mot honom i veckan – efteråt stöttades han av Pernilla Wahlgren, som grät efter att han sjungit klart.

– Jag har aldrig någonsin fått så här mycket stöd från mitt hemland. Det är så fint, säger Benjamin Ingrosso.

Eurovision Song Contest 2018 är över. Och som vanligt blev det något av en nagelbitare. Benjamin Ingrosso, som under hela veckan varit en favorit, hoppades på att knipa Sveriges sjunde seger men snubblade på mållinjen – trots ett lyckat framträdande som möttes av jubel och applåder både i arenan och pressrummet.

20-åringen charmade många av jurygrupperna med sin egenskrivna låt ”Dance you off” – men de uppemot 200 miljoner tittarna svek. 

Efter att juryrösterna var räknade låg artisten tvåa i tävlingen, men efter att ha bara fått 21 poäng av tittarnas röster slutade han på en sjunde plats. 

Benjamin Ingrosso: ”Man kan ju spekulera i allt möjligt”

Så här förklarade Benjamin Ingrosso själv varför tittarnas röster uteblev: 

– Jag vet faktiskt inte. Man kan ju spekulera om allt möjligt. Det kan vara så enkelt som att de inte tyckte om mig och låten och det kan också vara så att låten skilde sig för mycket från allt annat.

– Den var så pass minimalistisk och i en egen typ av genre medan alla andra bidrag var mycket pyro där de filmade hela arenan och så kommer jag med mitt minimalistiska paket, säger han. 

Benjamin Ingrosso har också en annan förklaring:

– Den kanske behöver några lyssningar och att man måste titta några gånger för att fatta den. Så jag är glad att juryn fattade den. Jag vill inte låta dryg men förhoppningsvis förstår folket det snart också.

Benjamin Ingrosso under sitt uppträdande.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Är du besviken över att det blev så låga poäng från tittarna?

– Det är väl alltid så att man blir lite besviken över låga poäng men samtidigt är jag så stolt över att Sverige har trott på mig och att jag har en sådan uppbackning av mitt hemland. Det känns så fett. Man skulle kunna komma sjua och få respons av Sverige att ”nej vi skickade fel bidrag” men jag har verkligen fått tvärtom: ”Va vad är det här?!”. Det är jättefint att jag har fått det stödet. Magiskt.

Artisten kan också ha fällts av den kritik från fansen som riktats mot Benjamin Ingrosso i samband med ett videoklipp där han recenserade de andra ländernas bidrag på ett skämtsamt sätt.

Videon gjorde många fans upprörda och Benjamin Ingrosso tvingades be om ursäkt till de som tagit illa upp.

Benjamin Ingrosso var ledsen efter videon 

Benjamins flickvän Linnea berättade efter finalen sent under lördagsnatten om artistens reaktion efter videon: 

– Han kom hem till mig efteråt och var så ledsen. För att det blev fel. Han är en sån impulsmänniska, säger Linnea Widmark.

Sent i lördags natt sa Benjamin Ingrosso så här om klippet:

– Som sagt, jag ber om ursäkt för den där videon och om jag har förolämpat någon. Det var aldrig min mening att vara taskig. Det var menat att vara lite roligt med humor och sarkasm.

Samtidigt finns det också, enligt flera utländska journalister på plats, ett stort misstroende mot Sverige. Något som också kan ha slagit mot Sverige.

Oavsett resultatet är Benjamin Ingrosso dock stolt och artisten har en kärlekshälsning till svenska folket:

– Jag vill först och främst hälsa tack för allt. Alltså verkligen. Jag har aldrig någonsin fått så här mycket stöd från mitt hemland. Det är så fint.

Benjamin Ingrosso stöttas av familjen 

Samtidigt stöttas Benjamin Ingrosso av både mamma Pernilla Wahlgren och pappa Emilio Ingrosso.

Emilio Ingrosso följde tävlingen från sitt hem i Palma, Mallorca.

– Jag är fruktansvärt stolt. Han har gjort väldigt mycket under de här åren som han har varit artist. Jag är stolt över att han har gått den vägen han har gått och det vet han att jag är. Vi briefar oftast mellan pappa och son att jag vill att han inte ska följa strömmen utan hitta sin egen grej och det är jag väldigt mån om, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att han hellre ska ha originalitet än att följa något som är trendigt. Och det tycker jag är supercoolt av honom att våga stå på sig, våga gå mot strömmen och göra sin grej. Det är inget fel på det som de andra gör men att han gör sin egen grej är jättebra, jag är stolt.

Pernilla Wahlgren, som inte kunde vara på plats i Lissabon på grund av en dubbelbokning, hyllar sin son.

– Jag är full av beundran över honom och jättestolt. När han var klar kom det tårar, både jag och Bianca grät, säger Pernilla Wahlgren, som tittade på sändningen hemma i Lidingö med familjen. 

https://www.instagram.com/p/BisvqFig2S4/?taken-by=pernillawahlgren

Bianca Ingrosso: ”Jag är så stolt” 

Hon skriver även på Instagram:

”Så stolt över den här grabben - oavsett resultat i kväll!”, skriver hon på Instagram.

Pernilla Wahlgren var på plats i Lissabon för torsdagens semifinal tillsammans med Benjamin Ingrossos syster Bianca Ingrosso. På Instagram hyllar Bianca Ingrosso sin bror.

”Jag är så fruktansvärt stolt över dig Benjamin. Du är inte bara en megatalang men också så jordnära, snäll och ödmjuk. Jag älskar dig så mycket min bästa vän”, skriver hon på Instagram.

På plats i Lissabon fanns flickvännen Linnea Widmark och ex-fastern Charlotte Perrelli som under veckan peppat 20-åringen.

– Han kan inte påverka resultatet längre. Han har skrivit en jävligt bra låt, gör ett fantastiskt framträdande och hur Europa än tycker och känner så är han en vinnare i våra ögon, sa Charlotte Perrelli i torsdags.

Resultatet i Eurovision – land för land

1. Israel, 529 poäng

2. Cypern, 436 poäng

3. Österrike, 342 poäng

4. Tyskland, 340 poäng

5. Italien, 308 poäng

6. Tjeckien, 281 poäng

7. Sverige, 274 poäng

8. Estland, 245 poäng

9. Danmark, 226 poäng

10. Moldavien, 209 poäng

11. Albanien, 184 poäng

12. Litauen, 181 poäng

13. Frankrike, 173 poäng

14. Bulgarien, 166 poäng

15. Norge, 144 poäng

16. Irland, 136 poäng

17. Ukraina, 130 poäng

18. Nederländerna, 121 poäng

19. Serbien, 113 poäng

20. Australien, 99 poäng

21. Ungern, 93 poäng

22. Slovenien, 64 poäng

23. Spanien, 61 poäng

24. Storbritannien, 48 poäng

25. Finland, 46 poäng

26. Portugal, 39 poäng