Robin delar hotell
med en porrklubb

Delar av det svenska teamet i Kiev Foto: MAKSYM POLISCHUK
Robin Bengtsson Foto: ROLF KLATT/REX/SHUTTERSTOCK

Den svenska delegationen i Eurovision Song Contest 2017 har valt att bo på ett femstjärnigt lyxhotell i Kiev – som också huserar en porrklubb.

Annonser för etablissemanget finns redan i anslutning till entrén och nu säger SVT att detta inte känns bra och att de ska dra lärdom av det.

– Det här är något som vi får ta med oss inför kommande resor och hotellbokningar, säger Mari Ryberger, chef för den svenska delegationen.

Just nu pågår Eurovision Song Contest 2017 för fullt i Ukraina. Den svenska delegationen med Robin Bengtsson och SVT anlände till Kiev redan i söndags och har sedan dess haft ett fullspäckat schema. Inte minst efter att Robin Bengtsson tog sig vidare till finalen på lördag.

Den svenska delegationen, som totalt består av 30 personer, bor på det femstjärniga lyxhotellet Premier Palace i centrala Kiev. Hotellet stoltserar bland annat med ett spa, enastående service och stadens största pool. 

Men på åttonde våningen ligger porrklubben Paradise Cabaret, som på sin sajt skryter om att de har den bästa strippshowen i Kiev.

Ett av Paradise Cabarets youtubeklipp där stripporna presenteras Foto: Youtube

 

LÄS MER: Tystnaden mot Robin efter mardrömsbeskedet 

 

I anslutning till foajén finns annonser och flyers för etablissemanget.

– Ja, jag har sett det, säger Robin Bengtsson när han får frågan om han noterat att hotellet han bor på även huserar en strippklubb.

Vad tycker du om det?

– Jag tror att det är svårt att hitta ett hotell här i Kiev utan strippklubb faktiskt, det finns ju överallt här.

– De första dagarna kändes det lite udda liksom. Men nu när man har gått runt här och sett att det finns i varje hörn så blir man lite matt av det, man tänker inte ens på det längre.

Erbjuder privata danser och massage

Utöver privata danser – drygt 1 300 kronor får besökarna betala för tio nakna kvinnor – erbjuder Paradise Cabaret än mängd andra "tjänster".

För 300 kronor kan besökarna dricka tequila från en av dansarnas nakna bröst – betalar de drygt 2 600 kronor får de också äta sushi från en kvinnas nakna kropp. En lesbisk show kostar 670 kronor.

Paradise Cabarets hemsida Foto: Skärmdump

Paradise Cabaret erbjuder också olika typer av massage. Varje kväll klockan 22.00 visas en "erotisk show" i 3D.

Sergei, som arbetar som bokningsansvarig på hotellet, uppger att Paradise Cabaret inte ägs av Premier Palace.

– De är inte en del av hotellet, men hyr våra lokaler för vad de nu ägnar sig åt där, säger han.

Robin Bengtsson säger vidare:

– Jag har inte tänkt på det så mycket men det är ingen business som lockar mig om jag säger så.

SVT: "Känns inte bra i magen"

Mari Ryberger, chef för den svenska delegationen i Eurovision Song Contest 2017, säger så här om SVT:s rutiner när de bokar hotell:

– Vi har valt hotell utifrån vad som är mest logistiskt lämpligt utifrån de hotell som värdstaden har avtal med. Vi har förstått att ett antal av dessa hotell har strippklubb och det är inte ovanligt i Kiev.

Hur ser ni på detta?

– Det är något som är främmande för oss och känns inte bra i magen. Det här är något som vi får ta med oss inför kommande resor och hotellbokningar.

 

LÄS MER: Robins kaxiga pik från green room 

 

Kände ni till strippklubben när ni bokade?

– Nej, vi visste inte det när vi bokade men vi vet det nu.

Den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2017 sänds på SVT1 klockan 21.00 på torsdag. Finalen sänds på lördag på SVT1 klockan 21.00