Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt corona-fall i Eurovision – tvingas till karantän

Daoi & Gagnamagnio missar öppningsceremonin.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA
Maltas bidrag Destiny Chukunyere tvingas också till isolering efter nya corona-utbrottet.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

På lördagen försattes hela polska teamet i coronakarantän.

Nu har även isländska delegationen fått ett positivt fall av Covid-19. 

Detta betyder att isländska gruppen Daoi & Gagnamagnio missar söndagens stora öppningsnummer.

Ett nytt fall av corona har upptäckts bland deltagarna i årets Eurovision i Rotterdam. Under söndagen testade en person i det isländska teamet positivt för smittan, skriver EBU i ett uttalande. Detta innebär att hela delegationen, inklusive de tävlande Daði Freyr, 28, och bandet Gagnamagnið, måste isoleras på hotellrummet. 

I pressmeddelande skriver EBU vidare att gruppen missar den stora öppningsceremonin som äger rum söndag kväll, där alla medverkande ska delta. 

Senare under söndagen meddelade EBU att Malta och Rumänien inte heller kommer medverka på ceremonin. Detta eftersom de bor på samma hotell som Island.

Polen isoleras i Eurovision 2021

Även under lördagen upptäcktes ny smitta i Eurovision-bubblan. Under en rutinkontroll testade en ur det polska teamet positivt för covid-19. Detta innebar att även polska delegationen tvingas till coronaisolering och missar därmed öppningsnumret.