Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Massiva kritiken mot Robins nummer – experter kallas in

Robin Bengtsson är på plats i Kiev för att repetera framförandet av det svenska bidraget i Eurovision Song Contest.
Foto: SVEN LINDWALL
Robin Bengtsson är på plats i Kiev för att repetera framförandet av det svenska bidraget i Eurovision Song Contest.
Foto: OLLE SPORRONG

Efter repetitionerna av Robin Bengtssons bidrag till Eurovision Song Contest 2017 på plats i Ukraina är kritiken mot framförandet stor på sociala medier.

Nu finns flera experter på plats för att styra upp numret och ändra i detaljerna.

– Det kan vara allt från att zooma in eller zooma ut lite snabbare, eller höja en kamera en decimeter, allt för att få det som man vill ha det, förklarar Robin Bengtsson.

Nu börjar det dra ihop sig för Eurovision Song Contest 2017, som avgörs nästa vecka i Kiev i Ukraina. Den första deltävlingen går av stapeln på tisdag och sänds klockan 21.00 på SVT1.

Sångaren Robin Bengtsson, som representerar Sverige med låten "I can't go on", anlände till Kiev i lördags kväll. På plats i Ukraina genomför han nu repetitioner då framträdandet finslipas för att det ska bli perfekt inför tävlingen.


LÄS MER: Robin Bengtssons svar om mardrömsnumret 


Men efter att en videoinspelning lagts upp på Youtube, har kritiken mot det svenska numret varit massiv.

"Inget speciellt", skriver en tittare.

"Det här är precis som allt annat man ser i Eurovision", skriver en annan.

"Rösten låter skakig", skriver en tredje.

"Jag klarar inte av bakgrunden. Vad är det för något? Berg?", skriver en fjärde.

"De borde kunna göra något bättre", skriver en femte tittare.

Ytterligare någon menar dock att framförandet har blivit bättre ju fler gånger svenskarna övat.

Robin Bengtsson får hjälp

Och nu avslöjar Robin Bengtsson att han på plats i Kiev omges av en grupp experter som ska finslipa detaljerna och höja kvaliteten på numret.

Efter varje så kallad genomsjungning har det svenska laget möjlighet att titta på en videoupptagning.

– Vi hade tre genomsjungningar i söndags. Sedan får man kanske en kvart eller tjugo minuter att titta igenom, gå igenom varenda sekund, varenda kameravinkel. Jag tror vi har runt 60 olika klipp i vår låt, förklarar Robin Bengtsson.

– Då får man chans att titta och tycka om varje klipp och det kan vara allt från att zooma in eller zooma ut lite snabbare, eller höja en kamera en decimeter, allt för att få det som man vill ha det, fortsätter han.

På plats i Kiev finns bland andra den svenska koreografen Zain Odelstål. Han är rutinerad koreograf och stod bakom till exempel Mariettes bungylinor och Lisa Ajax gigantiska skärm under Melodifestivalen.

Hans röst väger tungt när Robin Bengtssons framträdande justeras, även om alla i den svenska gruppen får yttra sig.

– Det är väl vi allihopa, men framför allt är det Zain Odelstål, som tycker och tänker mest, säger Robin Bengtsson.

Problem med kavajen

Bland annat så har Robin Bengtsson haft problem med kavajen. Under framträdandet ska han knäppa upp den. Men det visade sig vara svårt att göra med ena handen, eftersom den andra var upptagen med att hålla mikrofonen. Nu har han bytt till en kavaj som är lättare att knäppa upp.

– Det strulade lite med kavajen, men det är ganska angenämt om det är det största problemet. Det är inget jag oroar mig för, säger Robin Bengtsson.


LÄS MER: Robin Bengtsson om att vara pappa på halvtid 


Italien är storfavorit till att vinna tävlingen. Men favorittrycket är inget som berör honom själv, säger Robin Bengtsson.

– Nja, jag vet inte. Jag känner ingen press över huvud taget. Jag är mer fokuserad på att göra ett bra nummer, och att njuta över att få uppleva allt det här, säger han och fortsätter:

– Jag har inga problem med att det är någon annan som är storfavorit. Världen går inte under för mig om Italien vinner.

Deltävling nummer två sänds på torsdag kväll klockan 21.00 och själva finalen kommer att äga rum under lördagskvällen samma tid.