Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

John Lundviks kärleksstöd från frun i natt

Stefan Nykvist, Youtube Foto: Youtube
John Lundvik framför bidraget ”Too Late For Love”. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
John Lundvik. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stefan Nykvist Foto: Youtube

TEL AVIV. John Lundvik stöttades av familjen och kärleken efter besvikelsen i Tel Aviv – och hade med sig dotterns gosedjur som stöd i direktsändningen.

På scenen fick han hjälp av gospelkören The Mamas – men bakom kulisserna dolde sig ett hemligt vapen i form av körsångaren Stefan Nykvist som inte fick synas på scenen.

– Jag har handplockat honom eftersom jag känner mig supertrygg med honom, och våra röster matchar varandra jättebra, säger John Lundvik, som hyllade sin dotter i direktsändning.

John Lundvik representerade Sverige med ”Too late for love” i finalen i Eurovision Song Contest på lördagskvällen.

Inför sin medverkan skickade han en hälsning till det svenska folket.

– Hej alla, i dag är den stora dagen. Jag är pirrig i magen, men mer glad och lycklig, säger han på Instagram stories.

När John Lundvik fortfarande ledde i tävlingen, passade John Lundvik på att hylla sin dotter – genom att visa upp hennes godesjur ”Benny Lenny” inför publiken på 200 miljoner tittare.

– Det här är så fantastiskt och så spännande. Jag lever min dröm, jag har så kul. Jag sitter med min dotters Benny Lenny, sa John Lundvik i direktsändningen, och visade upp gosegiraffen.

På plats i Tel Aviv var John Lundvik omgiven av familjen. Han hade både med sig sina föräldrar, sin bror och 29-åriga kärleken Jotta Martido, som alla stöttade John Lundvik efter det nedslående beskedet att han bara tog sig till en sjätteplats.

Till sin hjälp på scen hade John Lundvik med sig gospelkören The Mamas, som består av Loulou Lamotte, 37, Paris Renita, 53, Ashley Haynes, 32, och Dinah Yonas Manna, 38.

Men något som inte varit känt sedan tidigare är att John Lundvik också backats upp av en manlig artist. Stefan Nykvist, 41, stod i kulisserna och förstärkte sången. 

– Stefan Nykvist kör off-stage, bekräftar den svenska delegationschefen Karin Gunnarsson.

John Lundvik: ”Våra röster matchar”

John Lundvik berättar att han personligen har handplockat just Stefan Nykvist.

– Stefan är en av de bästa manliga körsångarna i Sverige och vi har jobbat ihop vid flera tillfällen sedan några år tillbaka. Jag har handplockat honom eftersom jag känner mig supertrygg med honom, och våra röster matchar varandra jättebra, säger han.

Stefan Nykvist har en lång artistkarriär bakom sig som sångare i en mängd olika turnéer, shower och konserter. Han har tidigare körat bakom artister som Jill Johnson och Sarah Dawn Finer. Nykvist fanns i John Lundviks kör redan 2018 när han kom trea i Melodifestivalen med ”My turn”.

Stefan Nykvist har under flera år varit sångare i husbandet i ”Let's dance” på TV4. Förutom sina artistuppdrag jobbar han som sånglärare.

https://www.instagram.com/p/BxEXKeSF77n/

The Mamas kom till – tack vare John

Gospelkören The Mamas bildades i sista stund innan John Lundviks Melodifestivalen-tävlande. Bara dagar innan det var dags att ställa sig på scenen kände artisten att något saknades för att ge numret den tyngd han ville åt.

– Det känns fantastiskt att backas av The Mamas. Deras fyra olika karaktärer och röster lyfter mig och ”Too late for love” till en högre dimension. Jag bad Paris Renita att sätta ihop världens bästa kör, och hon lyckades, säger John Lundvik.

– Att backa upp John är en ynnest och en fest. Han är så ödmjuk och fin, så fokuserad. Mitt i allt tar han sig tid och ser oss alla, säger Dinah Yonas Manna.

Oavsett hur det går i Tel Aviv så tar samarbetet inte slut. I höst fortsätter John Lundvik och The Mamas på en Skandinavienturné tillsammans.

https://www.instagram.com/p/BuY8rychPaH/