Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Laila Bagges kritik – efter Eurovisionbeslutet: ”Hemskt”

Under veckan hålls Eurovision song contest i Tel Aviv i Israel. Foto: SPLASH NEWS/IBL
Laila Bagge är tveksam till att Eurovision song contest hålls i Israel. Foto: MIKAEL SJÖBERG

Under veckan hålls Eurovision song contest i Tel Aviv i Israel.

Nu riktar Laila Bagge kritik mot valet att hålla den festliga tävlingen i ett land som är i krig.

– Jag säger inte något ont om någon sida. Det enda jag menar är att det är stökigt och det är en hemsk situation, säger Laila Bagge i podcasten ”Roger och Lailas podd”.

På tisdagen hålls den första deltävlingen i Eurovision song contest i Tel Aviv, efter att artisten Netta tog hem vinsten åt Israel förra året.

Radio- och tv-profilen Laila Bagge är dock kritisk till att tävlingen hålls i Israel, när det råder krig i landet.

I podcasten ”Roger och Lailas podd” uttrycker Laila Bagge nu sin tveksamhet kring att hålla Eurovision i Tel Aviv.

– Jag säger inte något ont om någon sida. Det enda jag menar är att det är stökigt och det är en hemsk situation. Och att man då gör någonting som är härligt och glatt och roligt känns lite som att nu äter vi kakor och folket svälter. Lite så känner jag någonstans, säger Laila Bagge i podcasten.

Laila Bagge: ”Fullfjädrat krig”

Laila Bagges pappa är palestinier, och är uppvuxen i Jerusalem. Men Bagge tar inte ställning i själva konflikten mellan Israel och Palestina, utan pekar mer på misären i landet.

– Det är fortfarande ett krig, ett fullfjädrat krig. Och då sitter man och har kul och man skålar och det är fest. När det finns misär. Och skit samma vem som har rätt och vem som har fel, vi behöver inte ens gå in på det. Det är fortfarande misär i det landet, säger Laila Bagge i podcasten.

Poddkollegan Roger Nordin menar att han försöker fokusera på själva Eurovision song contest, och inte konflikterna runtomkring.

– Och jag försöker säga att man kan inte bara blunda åt ett håll, slår Laila Bagge fast.

När Expressen når Laila Bagge vill hon vara noga med att hon inte vill ställa sig på någon sida. Hon förklarar att hon har vänner på båda sidor och att hon enbart ifrågasätter huruvida det känns okej att hålla en sådan folkfest i ett land där är sådan misär.

– Jag har vänner på judiska sidan och jag har vänner på arabiska sidan. Det handlar inte om vem som har rätt eller fel utan det är snarare; ”är det okej att ha folkfest och en musiktävling som ska bygga på glädje och kärlek i ett land där det pågår ett internt krig där människor verkligen far illa?”

”Roger och Lailas podd” finns på I like radio.