Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

John Lundviks dolda skada – som tittarna inte får se

John Lundvik åker rullskridskor i sitt vykort – men det hade ett högt pris.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Svenska stjärnan tävlar i Eurovision Song Contest.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

TEL AVIV. Produktionen bakom Eurovision Song Contest satte John Lundvik i en svår situation när de innan semifinalen lade fram sin idé.

De bad den svenske artisten åka rullskridskor i sin presentationsvideo – något som ledde till smärtor och att huden flåddes bort.

– Jag hade skavsår i dagar efteråt, säger John Lundvik. 

Innan John Lundvik, 36, intog scenen i semifinalen i Eurovision Song Contest och gjorde succé inför publiken fick han en chans att presentera sig själv för Europa i ett förinspelat vykort. 

Vykortet är inspelat på strandpromenaden i Tel Aviv. Men vad artisten inte visste innan var att produktionen hade tänkt ut en speciell utmaning till honom. De ville att han skulle stå på rullskridskor och göra olika tricks.

Inspelningarna slutade med en hel del smärta – men inte på grund av att artisten ramlade omkull.

– ”John Lundviks blodiga köttsår” – nej. Däremot hade jag skavsår i dagar efteråt. Absolut, säger han.

För Hänt berättar han mer om blessyrerna:

– Jag sa ja till rullskridskor men det skulle jag inte ha gjort. Så jag har ingen hud kvar på höger fot och ingen känsel på höger skinka av träningsvärken.

John Lundvik: ”Fick äta min egen medicin”

John Lundvik berättar att han aldrig tidigare åkt rullskridskor, men inför vykortsinspelningen fick han lägga allt sitt krut på att snabbt lära sig.

– Jag är väl en ja-sägare till livet och olika utmaningar. När jag fick frågan trodde jag att de menade rollerblades, men rollerskates är de med fyra hjul. Det hade jag aldrig gjort innan. Jag fick äta upp min egen medicin och lära mig det väldigt fort under fyra dagar, säger han.

”Too late for love”-sångaren berättar att det svåraste med åkandet var att bromsa i höga hastigheter.

– Det är ganska likt, men det är svårt att bromsa. Med bra klippning ser det bra ut, säger han.

Kvällens semifinal är veckans andra. Av 18 bidrag går tio vidare till lördagens final. John Lundvik och hans gospelkör The Mamas har startnummer åtta.

Live-published photos and videos via Shootitlive