Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

John Lundviks besvikelse i natt efter smällen: ”Enormt tufft”

Artisten tröstades i natt av vänner och familj.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Artisten tröstades i natt av vänner och familj.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
John lundvik var besviken.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Efter förlusten.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

TEL AVIV. John Lundvik ledde efter att alla juryrösterna var räknade och var tårögd av eufori – men när Nederländerna ropades upp som vinnare sjönk han ihop av besvikelse.

– Det är enormt tufft, sa han.

Artisten tröstades i natt av kärleken Jotta Martidou.

– Jag är så stolt över honom, sa hon.

John Lundvik, 36, slutade på sjätteplats och vinsten gick i stället till Nederländerna. 

Gospelpoplåten charmade jurygrupperna, och efter att juryn sagt sitt ledde Sverige omröstningen. John Lundvik var rörd till tårar av känslor.

– Det här är så fantastiskt och så spännande. Jag lever min dröm, jag har så kul, sa artisten när han intervjuades i greenroom – där han satt med sin dotters mjukisdjur Benny Lenny i handen.

Men de uppemot 200 miljoner tittarna svek, och John Lundvik hamnade till slut på en sjätteplats. När beskedet om att han bara fått 93 poäng av tittarna kom så blev den svenske artisten märkbart besviken.

– Det är enormt tufft. Du ger allt i ditt performance, och hamnar i en eufori som gör att det känns som att allt kan hända. Det är tortyr, säger han och fortsätter:

– Jag tror att alla i rummet är där för att vinna. Det är klart att det är en besvikelse när man inte är den som de ropar upp.

Stöttades av kärleken

John Lundvik var omgiven av familjen, hans föräldrar och bror var på plats – och kärleken Jotta Martidou, 29. 

– Familjen är ett skönt stöd, det är underbart, sa Lundvik och hyllades av sin sambo:

– Jag är så stolt över honom, sa Jotta Martidou. 

John Lundvik och sambon Jotta Martidou
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Efter nervpärsen i arenan berättade John Lundvik att han var trött. Efter två veckor med mycket lite sömn tog den påfrestande tävlingen ut sin rätt.

– Nu ska jag kramas med min familj som jag har längtat efter i två veckor. Vi har ett plan som går om några timmar, och det vore rätt gott med lite mat i magen också, sa han.

John Lundvik är en av veckans mest omtalade artister efter att ha tagit rejäla kliv på oddslistorna. Inför finalen toppade Sverige oddsmakarnas listor, efter Nederländerna. Stort jubel bröt ut i arenan efter att han framfört ”Too late for love”.