Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hårda sågningen av ESC-programledarna

Foto: (C) PELLE T NILSSON
Foto: (C) PELLE T NILSSON

De tre programledarna i Eurovision Song Contest 2017 kämpar med språket.

Nu sågas manus av Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw och SVT-profilen Edward af Sillén, som kommenterar programmet för SVT:s räkning.

Samtidigt varnar de för att både Norge och Danmark kommer få en rysare under den andra semifinalen.

Tisdag klockan 21.00 sänder SVT1 den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2017 från Kiev, Ukraina. I SVT kommenteras programmet av duon Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén, en schlagerveteran som i många år skrivit manus till Melodifestivalen.

På nätet har Eurovision Song Contest 2017 fått hård kritik, inte minst för de tre programledarna Timur Miroshnychenko, Oleksandr Skichko och Volodymyr Ostapchuk.

När Måns Zelmerlöw får frågan om vad han tycker om programmet och programledarna blir han först tyst. Sedan skrattar han.

– Jag tycker att... de är ju charmiga. Vi ska inte racka ner på programledarna. Sedan kan vi ju prata lite om manus.

 

LÄS MER: Robin Bengtsson delar hotell med porrklubb 

 

Edward af Sillén håller med:

– Jag hade nog... när man skriver manus till utländska programledare som här, som har en annan melodi i sin leverans på humor och som kämpar med uttal hade jag nog kanske vägt in det lite mer när jag formulerade skämten så att det passade dem bättre. Så jag tycker att det är ett problem. Och Timur har lite problem i green room, säger han och fortsätter:

– Men scenen är fenomenal och tempot i programmet funkar bra, inte minst i kväll. Vi får ett väldigt roligt öppningsnummer. Så jag tycker att de har fått till det här fint.

Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw har jobbat tillsammans i flera år och har hyllats på nätet för sina insatser som kommentatorer i SVT:s sändning.

– Det är tufft, säger Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw i mun på varandra och skämtar.

– Det är klart att man drömmer sig bort, fortsätter Edward af Sillén.

– Jag har ju haft mycket tjejer i båset så det är klart att det är något nytt för mig att vara så nära en man, säger han och skrattar.

Edward af Sillén om hyllningarna

Duon började jobba tillsammans 2010 när Måns Zelmerlöw var programledare för Melodifestivalen samtidigt som Edward af Sillén skrev manus.

– Vi har varit vänner sedan dess, säger Edward af Sillén.

– Vi har väldigt roligt ihop däruppe och det är tur att allt vi säger inte går ut, fortsätter Måns Zelmerlöw.

Ni har ju fått väldigt fina vitsord för er insats.

– Det är Edward som ska ha dem. Han skriver manus och är ju Mr. Eurovision, han kan allt, säger Måns Zelmerlöw.

– Det är kul att folk reagerar så för vi sitter ju där för att underhålla människor och föra programmet framåt. Sedan ska folk därhemma själva bygga sig en uppfattning om låtarna. Jag är väldigt glad att folk har kul med oss, fortsätter Edward af Sillén.

Robin Bengtsson har redan gått vidare till finalen av Eurovision Song Contest 2017, som sänds på SVT1 klockan 21.00 på lördag. Robin Bengtsson startar i den andra halvan av tävlingen.

I kväll avgörs det däremot om våra grannländer Norge och Danmark kan ta sig vidare. Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw är dock säkra på att båda länderna kommer lyckas ta sig till final.

– Men det kommer nog vara lite rysare i både Norge och Danmark för båda två väljer att skicka låtar som inte är självklara i finalen, säger Edward af Sillén.

– Samtidigt är det inte en jättestark semifinal låtmässigt så jag tycker att båda borde gå vidare, säger Måns Zelmerlöw.

 

LÄS MER: Zelmerlöw tokhyllas som kommentator 

 

Vad tycker ni om Norge och Danmarks låtar?

– Jag tycker framför allt att Norge har en väldigt bra låt för den sticker verkligen ut. Men den danska låten saknar någonting, säger Edward af Sillén.

– Jag letar lite efter melodin i den danska låten kan jag säga, men hon är jättebra, säger Måns Zelmerlöw.

Vilken låt är sämst i kväll?

– Litauen har valt ett märkligt bidrag, säger Edward af Sillén.

– Ja, alltså synthblåshärvan, alltså, jag vet inte riktigt vad det är för något. Det är en ickelåt, fortsätter Måns Zelmerlöw.

Finalen av Eurovision Song Contest 2017 sänds på SVT1 klockan 21.00 på lördag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!