Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här läser Wiktoria upp Sveriges röster

KIEV, UKRAINA. I kväll avgörs allt – klockan 21.00 börjar finalen av Eurovision Song Contest 2017. Och den som levererar Sveriges röster i direktsändningen är Wiktoria Johansson, som kom sexa i Melodifestivalen.

Wiktoria Johansson såg länge ut att ta hem segern i Melodifestivalen 2017. I stället gick vinsten till Robin Bengtsson, som nu representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2017 i Kiev, Ukraina.

Finalen av Eurovision Song Contest 2017 sänds på SVT1 klockan 21.00 och Robin Bengtsson har startnummer 24. Efter att ha varit den storfavorit har han nu halkat ner till plats sex enligt spelbolagen.


LÄS MER: Robin Bengtsson går för vinst i Eurovision


Av de totalt 26 bidragen vinner den som har fått flest tittarröster – samt högst poäng av den internationella juryn. Och den som levererar Sveriges röster är ingen mindre än Wiktoria Johansson, som nu alltså får vara med i direktsändningen av Eurovision Song Contest 2017 trots att hon inte fick representera Sverige i tävlingen.

Måns Zelmerlöw kommenterar

En annan svensk som får en viktig roll i Eurovision Song Contest 2017 är Måns Zelmerlöw. 2015 vann hann tävlingen med "Heroes" och ett år senare kom han tillbaka som programledare tillsammans med Petra Mede.

Och i kvällens program kommer han att dyka upp i en humorsketch där han sätter de tre ukrainska programledarna Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk och Timur Miroshnychenko i hårdträning för att de ska kunna klara av sitt jobb.


LÄS MER: Favoriten slår tillbaka efter Måns Zelmerlöws hårda ord


Måns Zelmerlöw är även kommentator i SVT:s sändning tillsammans med schlagerveteranen Edward af Sillén, som i många år skrivit manus till Melodifestivalen.

Favorit att ta hem Eurovision Song Contest 2017 är just nu Italien, tätt följda av Portugal, enligt spelbolagen.