Här är svenskarna som gick vidare till Eurovision-finalen

Erik Segerstedt.
Foto: OLLE SPORRONG
Sara Li tävlade i Melodifestivalen med Björn Ranelid.
Foto: Christian Örnberg.
Sergej Lazarev tävlar för Ryssland – med hjälp av Erik Segerstedt.
Foto: TASS / VYACHESLAV PROKOFYEV/TASS/SIPA U SIPA USA

John Lundvik var inte den enda blågula representanten i den andra semifinalen.

Flera andra välbekanta svenskar gick också vidare till final.

Däribland Erik Segerstedt – som körar bakom Sergej Lazarev i Rysslands favorittippade bidrag.

Det var gott om svensk inblandning även i den andra semifinalen – och flera av svenskbidragen lyckades ta sig till finalen i Eurovision Song Contest i Israel. 

Förutom John Lundviks ”Too late for love” var det sex bidrag i semifinalen som hade blågula inslag och fem av dem gick vidare i tävlingen.

Två av dem är dessutom favorittippade – Nederländernas Duncan Laurence ses som en möjlig vinnarkandidat och hans ”Arcade” har skrivits tillsammans med svenske Joel Sjöö.

Erik Segerstedt körar

Även segertippade ryssen Sergej Lazarev har tagit svensk hjälp – i kören till hans ”Scream” hörs ingen annan än den gamle ”Idol”-stjärnan Erik Segerstedt. 

Schweiz bidrag ”She got me”, som framförs av Luca Hänni, har Uppsalas Jon och Lukas Hällgren varit med och skrivit – även det bidraget har svensk kör.

Svenska dansare

Det maltesiska bidraget ”Chamelon” har svenska Joacim Persson och Johan Alkenäs bland låtskrivarna. Sångerskan Michaela har dessutom svenska dansare runt sig på scenen. 

Till sist har Azerbajdzjan ännu en gång tagit svensk hjälp. När Chingiz står på scenen och framför sin ”Truth” är Sara Li, som framförde ”Mirakel” i Melodifestivalen 2012 tillsammans med Björn Ranelid, som sjunger kör.

Sedan tidigare är bland andra Victor Crone, som tävlar för Estland med bidraget ”Storm”, klar för Eurovision Song Contest-finalen som arrangeras i Tel Aviv på lördag.