Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nederländernas hån efter Madonnas uppträdande: ”Falskt”

När Nederländerna delade ut sina poäng passade presentatören Emma på att håna Madonna.
Foto: SVT/Skärmdump

Madonna gästade Eurovision Song Contest som mellanakt i finalen – och dök upp med en ögonlapp för ena ögat i greenroom, något många fans ställde sig frågande till.

Samtidigt kritiserades stjärnan för sitt framträdande av Nederländernas juryrepresentant i direktsändningen.

- Jag är så tacksam för den här kvällen och för Madonnas autotune, sa presentatören i direktsändningen.

Världsstjärnan Madonna, 60, gästade Eurovision Song Contest-finalen i Tel Aviv på lördagskvällen.

Inför sitt framträdande dök ”Like a prayer”-stjärnan upp i green room bland alla de tävlande artisterna, och intervjuades av en av programledarna. Madonna passade då på att ge Eurovision Song Contest-artisterna lite råd och pepp.

– Det första jag vill säga är att ni är alla vinnare, oavsett vad som händer. Att vara där ni är nu var inte lätt. Först hade ni en dröm och ni behövde tro på den drömmen, säger Madonna i direktsändningen.

”Du är inte blind på vänster öga”

Men stjärnans speciella utstyrsel med en ögonlapp för ögat fick många av Eurovision-fansen att reagera. I Expressens livechatt haglade frågorna in om accessoaren, och det rår delade meningar om huruvida det är fint eller inte att stjärnan valt den ovanliga detaljen i ansiktet.

”Vad är modet med ögonlapp? Tänk på dem som behöver de kanske hela livet och du står och ser snygg ut med ögonlapp”, skriver Michael i chatten.

”Du är inte blind på vänster öga. Varför ögonlapp?? Du kränker dom som verkligen behöver lapp”, skriver Katrin i Expressens livechatt.

”Ingen som vet om Madonna har ögonskada eftersom hon hade lapp för ena ögat?”, undrar Larry förvirrat i Expressen-chatten.

Hånet från Nederländerna

Andra menar att Madonna hyllar den israeliska politikern Moche Dayan som också hade ögonlapp.

Kort efter intervjun i greenroom var det dags för världsstjärnan att inta scenen i arenan. Omgiven av dansare och med en avancerad scenshow framförde Madonna först klassiska hitten ”Like a prayer” och nya låten ”Future”.

Precis som med ögonlappen resulterade Madonnas framträdande i tävlingen stor uppmärksamhet bland de många tittarna. Både på sociala medier och i Expressens livechatt var det många som reagerade på artistens sångkvalitet.

När Nederländerna delade ut sina jurypoäng passade röstmeddelaren Emma på att håna Madonna.

– Madonna kunde inte hålla tonen, sa hon i direktsändningen.

Kritiken mot Madonna – anklagas för svek

Madonna uppträdde inte gratis på Eurovision Song Contest. Enligt The Times of Israel fick den 60-åriga världsstjärnan 1,3 miljoner dollar i ersättning för att uppträda under finalen.

Men stjärnan har mötts av stark kritik under veckan, för sitt val att vara med i programmet – något många upplever som att hon stöttar den israeliska regeringen. Något som i sin tur resulterade i demonstrationer kring arenan.

Madonna valde då att svara på kritiken i ett uttalande:

”Jag kommer aldrig att sluta spela musik för att passa in i någons politiska agenda, men jag kommer heller inte sluta fördöma brott mot mänskliga rättigheter var i världen de än finns”, har hon sagt i ett uttalande till Reuters.

Vann rätt låt?