Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eurovisionfinal: Victor Crone – 7 saker du inte visste om svensken

Foto: SEBASTIAN SCHEINER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Victor Crone, 27, tävlar för Estland i Eurovisionfinalen 2019.

Men han är född i Åkersberga utanför Stockholm.

Här är 7 saker du inte visste om Sveriges otippade segrare.

Eurovision 2019 är första gången Victor Crone sjunger i finalen. Med låten ”Storm” vann svensken Estlands variant av Melodifestivalen och i veckan blev det klart att han gick till final.

Men redan 2015 tävlade Victor Crone i Melodifestivalen med Behrang Miri och låten ”Det rår vi inte för” och gick till Andra chansen.

Victor Crone med Estlands hockeylandslag

Här är sju fakta du inte kände till om Victor Crone.

1. Han är hockeyspelare. Efter en ungdomskarriär i IK Waxholm och sedan i division 1 för Österåker la han skridskorna på hyllan – och satsade på musiken. För en tv-show tidigare i år satte han på sig utrustningen igen och gick ut på isen tillsammans med Estlands hockeylandslag.

https://www.instagram.com/p/Btvajj2hHIl/

2. Victor Crones artistnamn är Vic Heart. Eller var. Första singeln ”Hot summer night” kom 2011. Och 2014 gav han ut poplåten ”Jimmie Dean” under samma pseudonym.

https://www.youtube.com/watch?v=01bNnwRSZ-E

3. Victor Crone har spelat in countrymusik i USA. När han var 18 år reste han till USA, spelade musik i New York, Nashville och Los Angeles. Det blev inget album av inspelningarna har gjorde för Capitol Records i LA, men inspirationen för att spela musik växte.

4. Jobbar med en man som heter Stig. Svensken mötte den estniske låtskrivaren och sångaren Stig Rästa, som både skrivit låtar till och tävlat i Eurovision för Estland tidigare. De möttes i Sverige och började skriva musik ihop, vilket betyder att Victor Crone tillbringat mycket tid i Tallinn de senaste två åren.

Gör grimaser på Instagram

5. Svensken lär sig ett estniskt ord per dag. Eller gjorde. Under förberedelserna för Eurovision 2019 har Victor Crone trappat ned på språkinlärningen.

6. Mediterar dagligen. Victor Crone tar sig tid att meditera – två gånger varje dag. Men han har också berättat att han gärna kopplar av med att spela datorspel, bland annat klassikern Counter-Strike.

7. Gillar att grimasera. Den som följer Victor Crone på Instagram märker snabbt att han är förtjust i att dra ned hakan mot halsen i en grimas. Gärna när han möter någon annan artist.

Som exempel gör han dubbelhaka tillsammans med Greklands deltagare Katerine Duska, Israels Kobi Marimi och Sveriges schlagerveteran Charlotte Perrelli.

https://www.instagram.com/p/BxaRNadh20m/

Se Victor Crone sjunga ”Storm” här

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=zX41EmHGXck