Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Björkman opereras efter blodproppen

Christer Björkman har förts till sjukhus i Tel Aviv.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Christer Björkman, 61, drabbades av blodpropp i halsen – och missade Eurovision Song Contest-finalen.

Han vårdas sedan lördagen på sjukhus i Israel – och får inte lämna landet innan han har opererats.

”Jag är glad att jag fick en förvarning om något som kunde slutat mycket värre”, säger han i en kommentar till Expressen. 

Christer Björkman, till vardags producent för svenska Melodifestivalen, har varit på plats i Israel i två månader för att arbeta med Eurovision Song Contest.

Men bara timmar före lördagens direktsända final tvingades han till vård. På Instagram har han delat med sig av en bild från det israeliska sjukhuset.

Nu berättar han själv om dramat:

”När jag vaknade i går morse så upplevde jag synrubbningar som oroade mig. Det kändes säkrast att kolla upp detta på sjukhuset här i Tel Aviv”, säger han i en kommentar till Expressen.

https://www.instagram.com/p/BxoutJ0JELt/

”Kommer göra ett ingrepp”

Det visade sig att Christer Björkman hade drabbats av en blodpropp i halsen.

”Läkarna konstaterade en förträngning i en åder på halsen och rådde mig att stanna kvar i deras vård”, berättar han.

Björkman måste nu stanna i Israel tills han har opererats.

”De kommer att göra ett ingrepp och vidga kärlet innan jag får lämna sjukhuset. Detta sker troligtvis i morgon, måndag. Jag blir väldigt väl omhändertagen här, är trygg och i goda händer”, berättar han.

Christer Björkman missade att se finalen på plats på lördagskvällen. På Instagram ser man hur han ligger i sjukhussängen och håller tummarna samtidigt som han tittar på den direktsända finalen på en bärbar dator.

”Det var inte så här jag hade tänkt mig att avsluta årets Eurovision Song Contest men samtidigt är jag glad att jag fick en förvarning om något som kunde slutat mycket värre”, säger han.

Lämnar Melodifestivalen

I 18 år har Christer Björkman jobbat med den svenska Melodifestivalen, och i fem år har han stått som tävlingsproducent för Eurovision Song Contest. 2021 ska han dock lämna Melodifestivalen och ta sig an ett nytt toppjobb i ”The American song contest” – USA:s egen version av Eurovision.

– Melodifestivalen och Eurovision har varit en del av mitt liv sedan jag var liten. Nu börjar ett nytt kapitel. En fantastisk utmaning och så inspirerande, sa Christer Björkman på en presskonferens i onsdags.