Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilden som visar Måns Zelmerlöws sanna åsikt

Måns Zelmerlöw tippade inte att Sverige skulle komma topp tre innan finalen.

Måns Zelmerlöw, som kommenterade Eurovision Song Contest i SVT, valde bort det svenska bidraget bara timmar innan sändning.

"Mitt tips: 1. Bulgarien 2. Portugal 3. Italien", skrev han på Instagram på en lista där det svenska bidraget inte fanns med.

Artisten Måns Zelmerlöw fungerade som kommentator i SVT under lördagens sändning av Eurovision Song Contest. Vid sin sida hade han Edward af Sillén.

Men bara några innan tävlingen drog igång publicerade han en bild på Instagram, där han stod tillsammans med sin bisittare - och det brittiska tv-bolaget BBC:s kommentator Graham Norton.

Måns Zelmerlöw tippade länderna i topp

Här skrev Måns Zelmerlöw vilka länder han trodde skulle hamna i topp - och det var Bulgarien, Portugal och Italien.

Det skulle visa sig vara en bra gissning - eftersom Portugal vann tävlingen och Bulgarien kom tvåa, medan Italien hamnade på en hedervärd sjätte plats.

Men att Måns Zelmerlöw som kommentator i SVT tog tydlig ställning för sina favoriter, kom att kritiseras bland läsarkommentarerna.


LÄS MER: Tittarkritiken mot SVT:s ordval i direktsändningen 


"Tycker du och Edward kritiserar och gör narr av vissa länder och artister och använder konstiga ord...inte roligt och inte ok", skrev en av dem.

Men han och hans bisittare fick också stöd för sitt ställningstagande.

"Största nöjet av kvällen är era kommentarer, stort tack för alla skratt - love you!"

"Kan inte du vara programledare varje år? Det tycker jag skulle vara toppen!!", skrev en tittare. 

Kritik mot Eurovisions programledare: Ge oss Petra och Måns

Under kvällen var det många som kritiserade de tre ukrainska programledarna – och önskade tillbaka programledarna från förra årets tävling som hölls i Sverige: Måns Zelmerlöw och Petra Mede,

"Jag tycker inte om programledarna. Ge oss Petra och Måns tillbaka", var en kommentar som syntes i olika varianter på Twitter under hela natten.

https://www.instagram.com/p/BUCxj2cDQMy/?taken-by=manszelmerlow&hl=sv