Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eurovision-vinnarna Måneskin kommer till Sverige

Damiano David, sångare i Måneskin.
Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Måneskin vann Eurovision Song Contest i maj i Rotterdam.
Foto: NEARCHOS PANAYIOTOU / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

På söndag har ”Lotta på Lisberg” premiär och redan i första avsnittet väntas internationellt besök.

Nämligen inga mindre än årets vinnare av Eurovision song contest, italienska Måneskin.

– Nu går den drömmen i uppfyllelse, säger Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

Eurovision-vinnarna Måneskin kommer till Sverige.

I premiär avsnittet av ”Lotta på Liseberg” den 20 juni uppträder det italienska rockbandet.

– För mig var det en dröm att Eurovisionvinnarna Måneskin skulle komma till ”Lotta på Liseberg” och nu går den drömmen i uppfyllelse, säger Lotta Engberg i ett pressmeddelande.

Måneskin består av medlemmarna Damiano David, Victoria De Angelis, Thomas Raggi och Ethan Torchio. Efter finalen av Eurovision song contest blev deras vinnarlåt ”Zitti e buoni” den mest strömmade italienska låten någonsin under ett dygn. Låten har även toppat Spotifylistorna i över 30 länder.

Även flera andra av bandets låtar har blivit populära efter vinsten. Bland annat ”I wanna be your slave” som toppar listan ”Spotify Viral Chart” i USA och ligger tvåa här i Sverige.

Publik får vara på plats

I år kommer publik att tillåtas på ”Lotta på Liseberg”. 500 personer kommer att tillåtas vara på plats. Platserna kommer endast bestå av sittplatser och biljetterna släpps på torsdag den 17 juni klockan 10.00.

– Som vi har längtat efter vår underbara publik! Jag har ju tänkt att får vi bara en enda person, då blir det 100 procent bättre än förra året. Nu kommer vi kunna ha 500 personer i publiken på Liseberg, så det känns som en riktig glädjebomb, sa Lotta Engberg, i ett pressmeddelande tidigare i veckan.

”Lotta på Liseberg” har premiär på söndag den 20 juni klockan 20.00 i TV4.

Benjamin Ingrossos press inför ”Allsång på Skansen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.