Eurovision Song Contest hålls i Malmö

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Eurovosion Song Contest 2013 kommer att hållas i Malmö Arena.
Foto: Ronny Johannesson

Det blir Malmö som får Eurovision Song Contest 2013.

Sångtävlingen kommer att avgöras på Malmö arena den 14 till 18 maj nästa år.

- Mångkulturella Malmö är den idealiska staden för det här internationella evenemanget, säger SVT:s vd Eva Hamilton i ett pressmeddelande.

Sedan Loreen tog hem segern i Eurovision Song Contest i Baku tidigare i år, med låten "Euphoria", har det pågått ett intensivt arbete om att bestämma var nästa års tävling ska äga rum.

Nu är det klart att det blir Malmö arena som får hålla i det stora arrangemanget i maj 2013.

- Det blir en familjefest för hela Europa. Mångkulturella Malmö är den idealiska staden för det här internationella evenemanget, säger SVT:s vd Eva Hamilton i ett pressmeddelande.

Inget lätt beslut

In i det sista har det varit en hård kamp mellan framför allt Stockholm och Malmö, som båda hade tagit fram genomarbetade förslag.

- Det var verkligen inget lätt beslut, säger Martin Österdahl, producent för ESC 2013.

- Att vi valde Malmö beror på att där finns en mycket bra infrastruktur och att vi har goda erfarenheter av Melodifestivalen och även av Eurovision Song Contest i staden, säger han.

Så nu laddar den sydsvenska staden för det stora arrangemanget nästa år.

- Nu startar arbetet omgående med att skapa ett fantastiskt evenemang kring en av de största musiktävlingarna i Europa. Vi är självfallet utomordentligt stolta och glada i dag, säger Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Var det rätt att Malmö fick Eurovision Song Contest?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.