En man invaderade scenen under SuRies framförande - Englands Eurovision-bidrag. Foto: JOSE SENA GOULAO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNEn man invaderade scenen under SuRies framförande - Englands Eurovision-bidrag. Foto: JOSE SENA GOULAO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
En man invaderade scenen under SuRies framförande - Englands Eurovision-bidrag. Foto: JOSE SENA GOULAO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Dr ACativism störde SuRies framträdande under Eurovision-finalen. Foto: PEDRO FIUZA / IMAGO/ZUMA PRESS IMAGO STOCK&PEOPLEDr ACativism störde SuRies framträdande under Eurovision-finalen. Foto: PEDRO FIUZA / IMAGO/ZUMA PRESS IMAGO STOCK&PEOPLE
Dr ACativism störde SuRies framträdande under Eurovision-finalen. Foto: PEDRO FIUZA / IMAGO/ZUMA PRESS IMAGO STOCK&PEOPLE

Eurovision-sabotören: ”Jag misshandlades i tio minuter”

Publicerad

Sabotören stormade Eurovision-scenen mitt under Englands bidrag.

Nu hävdar aktivisten, som kallar sig för Dr ACactivism, att han blev ”obarmhärtigt slagen” efter gripandet.

– Jag misshandlades i tio minuter, säger han i ett uttalande till The Sun.

Under lördagens Eurovisionfinal tog sig en man upp på scenen mitt under engelska SuRies bidrag. Han ryckte åt sig artistens mikrofon och skrek:

– Nazister i brittisk media, vi kräver frihet!

Mannen, som kallar sig för Dr ACactivism, fördes snabbt bort av vakter. Senare greps han av portugisisk polis.

Dr ACactivism har nu släpps ut från häktet och hävdar i ett uttalande till The Sun att han blev ”obarmhärtigt slagen” efter gripandet i Lissabon.

”Jag misshandlades i tio minuter utan någon som helst nåd”, säger han. 

Dr A.C. uttrycker också, något bisarrt, att han ”mördades backstage” på arenan i Lissabon i lördags kväll.

 

LÄS MER: Dr A.C. ställs inför rätta 

 

Inte första gången Dr ACactivism utför attack

Dr ACactivism kallar nu brittisk press för ”barbarisk” på sitt Twitterkonto:

”De försöker skylla allt på mig i stället för att granska sig själva. Media som försöker förtrycka artister. Vem är det egentligen som är Hitler här?” skriver han.

Det är inte första gången aktivisten stormar en direktsändning. Han gjorde det nyligen under National Television Awards. Även under fjolårets final av brittiska The Voice tog sig Dr ACactivism upp på scenen - han påstod sig då att säkerhetsvakter ”nästan bröt nacken” av honom, uppger The Sun.

Den engelska artisten SuRie har berättat i The Sun att incidenten var mycket skrämmande. Hon har fortfarande ont i axeln och har blåmärken på handlederna efter att  Dr ACactivism knuffade henne och slet micken ur hennes händer. Trots chocken avbröt artisten inte sitt bidrag, utan sjöng klart till sista ton.

 

LÄS MER: Eurovisionstjärnan skadades av sabotören 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag