Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eurovision kommer att bli av nästa år

Så här lät det i våras när pandemin stoppade tävlingen i Nederländerna.

Eurovision kommer att gå av stapeln i Rotterdam nästa år. 

Det skriver organisationen på sin hemsida

De länder som inte kan vara med på plats kommer kunna sända förinspelade framträdanden. 

Eurovisionen kommer att bli av nästa år. Och nu är det bestämt hur tävlingen ska gå tillväga för att se till att alla artister kommer kunna uppträda – trots pandemin. Eurovision har tidigare meddelat att tävlingen ”kommer att bli av oavsett vad”.

De länder som inte kan vara i Rotterdam i maj nästa år kommer kunna vara med på länk från hemlandet. Det avslöjar organisationen nu på sin hemsida. 

”Eurovisionen 2021 närmar sig med stormsteg och nu kan vi avslöja hur alla tävlanden kommer att garanteras att få vara en del av tävlingen.”.

”Alla tv-kanaler kommer att göra förinspelade liveframträdanden innan tävlingen som kommer användas om deltagarna inte kan resa på grund av den rådande pandemin, eller vid händelsen av att artisten måste befinna sig i karantän. 

Artisterna kommer ha tre chanser

Under vanliga omständigheter uppträder alla artister på samma scen, under samma dag och tätt inpå. Men för att göra tävlingen rättvis har Eurovision infört regler för inspelade uppträdandena. 

Senast i mars måste varje land lämna in en noga ifylld plan till organisationen över hur inspelningen ska gå till. Artisten kommer sedan ha 60 minuter och tre chanser på sig att genomföra uppträdandet. 

Organisationen kommer också att ha flera personer från ESC som bevakar inspelningen på länk. 

”Förhoppningsvis, kommer alla eller de flesta artister kunna resa till Amsterdam i maj men att ha liveinspelningarna gör att vi kan garantera att deras framträdanden kommer kunna visas för miljoner tittare.”

https://twitter.com/Eurovision/status/1329062494405586944

Texten uppdateras 

Svenska profilen bakom Eurovision i USA

Alla 50 stater ska delta – då blir det premiär.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.