Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Europe tillbaka med nytt album

Europe släppte sin nya platta "Last look at Eden" i onsdags. Foto: Jana Christina Eriksson
Europe är tillbaka med en ny platta.
Bandet har behållit sitt sound, men blivit lite rockigare över åren.
- Vi gick direkt in i studion och hade kul, säger sångaren Joey Tempest som är helnöjd med medlemmarnas senaste verk.
I onsdags släppte bandet sin nya platta Last look at Eden – som skrevs innan USA-valet.
– Titeln anspelar på att det kanske var sista blicken på civilisationen, men sedan gick det ju bra, säger bandets sångare Joey Tempest och skrattar.
Bandet har behållit sitt sound över åren – men blivit lite rockigare.
– Nya plattan har en klassisk rockkänsla med balla gitarriff. Vi gick direkt in i studion och hade kul. Jag älskar den och min son säger åt mig att spela den på stereon hemma, säger Joey Tempest.
I november startar Europe sin turné i Tyskland. Därefter drar bandet vidare till olika spelningar i Skandinavien, Europa och Japan.

Släppte första plattan 1983

Alla fem bandmedlemmarna har varit med sedan starten i Upplands Väsby för 30 år sedan. Först som medlemmar i bandet Force och sedan som Europe – som släppte sin första platta 1983.
– Det fungerar rätt bra. Vi har känt varandra sedan vi var tonåringar. Jag tror vi är det hårdast arbetande bandet i landet.
1992 tog medlemmarna en paus som varade fram till millennieskiftet, då de samlades på nyår och kände att de vill arbeta ihop igen.
– Vi lade aldrig ned bandet, men jag gjorde en soloplatta och de andra var bundna av olika kontrakt. Vid tolvslaget på millennieskiftet träffades vi och spelade Final countdown, då kände vi att vi ville göra något tillsammans.

"Vi festade en hel del"

Därefter har de hunnit med tre plattor.
Har ni kvar några pengar sedan storhetstiden på 1980-talet?
– Som låtskrivare är det bra om man har gjort stora låtar – då kommer det in pengar. På den tiden festade vi en hel del, men i dag har vi större kontroll själva. Vi licensierar ut musiken till skivbolag och planerar våra egna turnéer.
Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!