Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Europa - här kommer Europe

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Världspremiär i Norge. Sverigepremiär i Norje. Europe, ett av Sveriges största band någonsin, ger sig ut på turné för första gången på 12 år.

 - Jag ser det som en början på något och att vi nu tar det så långt det går, säger Joey Tempest.

Just nu står Europe i en studio i Solna för att spela in sin första skiva på tretton år.  Den 11 juni begår en av Sveriges mest framgångsrika grupper genom tiderna också turnépremiär i Hamar i Norge, följt av Sverigepremiär på Sweden Rock Festival i Norje dagen efter.

Äldre  och förnuftigare I nya numret av Sweden Rock Magazine säger Europes Joey Tempest att de kom fram till att ett rockband måste slänga sig utför ett stup och bara köra sin grej.  - Så gör man i början av ett bands karriär. Därefter kommer kanske framgångar som gör att man måste ta en massa andra saker i beaktande. Men när man är så här engagerad så tänker man inte på ett slut. Jag ser det hellre som en början på något och att vi nu tar det så långt det går. De är lite äldre och lite förnuftigare nu. 

Jag var väldigt utbränd Joey Tempest var alltid lugnast av alla, och turnerandet blev till slut för mycket.  - Jag personligen var väldigt utbränd och var tvungen att göra något helt annat, annars skulle jag blivit tokig. Därför tycker jag att vi var ganska vettiga som tog en paus, säger han till tidningen. Pausen höll i över tio år innan Joey Tempest ville tänka återförening.  - Vi planerade det här för många år sedan, men jag ville göra mina tre soloplattor och har därmed gjort en musikalisk resa som skiljer sig en hel del från Europe. Nu är det alltså dags.

FAKTA

Klara turnédatum
11 juni: Hamar, Norge
12 juni: Norje, Sverige
2 juli: Vizovice, Tjeckien
3 juli: Senec, Slovakien
5 juli: Budapest, Ungern
17 juli: Vaasa, Finland
28 juli: Langeland, Danmark
31 juli: Sandefjord, Norge
7 aug: Gent, Belgien
10 aug: Colmar , Frankrike
14 aug: Murcia, Spanien
22 aug: Lutisburg, Schweiz

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.