Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Euphoria-stjärnan om rollen: ”Har mjuknat lite”

Han är nya skådespelaren i Netflix ”You”.
Zendaya spelar huvudrollen som Rue i HBO-serien ”Euphoria”.
Foto: HBO Nordic
Zendaya vann en Emmy för sin roll som Rue i ”Euphoria”.
Foto: FAYE SADOU/INSIGHT MEDIA / STELLA PICTURES

Succéserien ”Euphoria” har fått stort genomslag bland unga tack vare sina råa skildringar av livet som tonåring i USA. 

Nu berättar Zendaya vad rollen som drogmissbrukaren Rue har lärt henne om känslor och empati.

– Att spela henne som karaktär har öppnat upp mig på många olika sätt och har avslöjat många saker och känslor, säger hon till Deadline.

När serien ”Euphoria” hade premiär på HBO sommaren 2019 dröjde det inte länge innan den var en global snackis. Med sin mörka underton och sitt grafiska porträtterande av droger, sex och psykisk ohälsa bland unga är den sällan särskilt upplyftande. Seriens stjärna Zendaya berättar dock i en intervju med Deadline att det inte heller är meningen. 

– Mitt jobb är att berätta historier och jag tror definitivt inte att ”Euphoria” är menad att vara en guide som ska berätta för folk att följa en högre moral av något slag, eller vad som är rätt och fel sak att göra. Det är definitivt inte vad vår serie är till för. Den ska verkligen bara berätta historier, och förhoppningsvis kan någon där ute anknyta till det och se sig själva i det.

”Jag har lärt mig mer om människor”

I ”Euphoria” får tittaren följa Zendayas karaktär Rue i sin återhämtning från ett drogberoende, samtidigt som hon kämpar sig genom gymnasiet med allt vad det innebär. Skådespelaren förklarar att hennes personlighet skiljer sig en del från känslostyrda Rues, vilket krävde ett öppet sinne under inspelningen.

– En sådan roll kräver att du är mycket mer öppen och mycket råare med dina känslor. Om du inte är det, kommer det inte fungera. 

Zendaya konstaterar att rollen som Rue har förändrat henne, och att hon har lärt sig mycket tack vare den.

– Jag antar att jag har mjuknat lite. Jag är mer känslomässigt närvarande. Jag har lärt mig mer om människor, empati och förståelse av att spela henne, säger hon.

Spoiler Alert – allt om romantik och feel good • Helt program!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.