Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Euphoria”-stjärnan: ”Jag googlade mentalsjukhus”

Demi Lovato höll känslosamt tal om psykisk ohälsa.
Zendaya och Hunter Schafer i ”Euphoria”.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Hunter Schafer berättar om sin psykiska ohälsa hos Jimmy Fallon.
Foto: Shutterstock / Shutterstock

Skådespelaren Hunter Schafer, 21, har, liksom många andra, kämpat med psykisk ohälsa under coronapandemin.

I ”The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” berättar hon att hon vid ett tillfälle började göra research olika mentalsjukhus.

– Jag kände att det var bra att göra det.

Hunter Schafer, 21, är en av många som under coronapandemin har tacklats med psykisk ohälsa.

”Euphoria”-stjärnan kände vid ett tillfälle att hon var i behov av extra stöd. Efter att nyligen ha flyttat från Los Angeles till North Carolina bestämde sig Schafer för att söka upp mentalsjukhus i sin nya hemstat.

– Jag måste vara ärlig, jag mådde inte jättebra psykiskt just då, du vet, karantän gjorde att många hamnade där. Så jag började göra research på mentalsjukhus i North Carolina. Jag kände att det var bra att göra det med tanke på vilken plats jag var på, säger Hunter Schafer i ”The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”.

Efter att ha googlat ett tag blev Schafer frustrerad eftersom alla mentalsjukhus hon hittade hade fått väldigt dåliga recensioner.

Skrev ett specialavsnitt av ”Euphoria”

I programmet förklarar 21-åringen att ett samtal med ”Euphoria”-skaparen Sam Levinson gjorde att hon förstod hon varför inga recensioner var positiva.

– Han sa bara 'Tja, Hunter, ingen gillar att vara på mentalsjukhus. Ingen kommer ge en bra recension för ett mentalsjukhus', berättar Schafer.

Samtalet med Levinson gjorde en stor skillnad för skådespelaren. För Jimmy Fallon berättar Hunter Schafer att efter att hon diskuterat mentalsjukhus med Sam Levinson började de bolla idéer om ett specialavsnitt av ”Euphoria”. Något som sedan resulterade i avsnittet ”Part Two: Jules”.

– Jag skrev det avsnittet i stället för att åka till någon institution.

21-åringen förtydligade även att hon inte vill avråda någon från att söka hjälp hos ett mentalsjukhus om man behöver det.

– Jag tycker att mentalsjukhus är jättebra om du behöver dem, gå bara inte efter recensionerna.


Mår du dåligt? Här kan du få stöd

SKR har tagit fram samlad information, råd och tips kring psykisk hälsa i kristider och en stödlista med kontaktuppgifter till organisationer som erbjuder stöd via telefon, chatt eller mejl.  

Går du i skolan och mår psykiskt dåligt kan du kontakta skolans kurator.

Tilia. Medmänskligt stöd för unga och unga vuxna. Chatt (måndag-söndag 21.00-22.30). Insta-live via Instagram @teamtilia torsdagar 19.00-20.00.

Föräldralinjen. Om du är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet kan du ringa Föräldralinjen på telefonnummer: 020-85 20 00, vardagar mellan klockan 10-15 och torsdagar 19-21.

Kvinnofridslinjen: 020-50 50 50.

Självmordslinjen. På Självmordslinjen kan du prata med någon om du har tankar på att ta ditt liv eller har en närstående med sådana tankar. De erbjuder hjälp via telefonnummer: 90101 och via Självmordslinjens chatt. Du kan även mejla Självmordslinjen.

Årets bästa och sämsta serier och filmer 2020

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.