Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ernsts vädjan till tittarna – efter stora TV4-bråket

Tele 2:s besked: Släcker ner TV4 för en tredjedel av Sveriges kunder
Ernst Kirchsteiger vädjar nu till sina fans. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
”Jag hoppas att folk kommer ha möjlighet att se programmet på annat sätt”, säger Ernst Kirchsteiger.Foto: JESPER OLSSON / TV4
En tredjedel av de svenska kunderna är just nu utan TV4-kanalerna. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Många har sett fram emot att få mysa med ”Jul med Ernst” i december – men TV4:s bråk med Comhem gör det nu svårt för Kirchsteigers lojala fans att ta del av julförberedelserna.

Nu vädjar Ernst Kirchsteiger till tittarna, och hoppas att de hittar till hans program på annat sätt än i linjär tv.

– Jag hoppas att folk kommer ha möjlighet att se programmet på annat sätt, säger Ernst Kirchsteiger.

I december är ”Jul med Ernst” ett av TV4:s mest populära program, och tittarna myser loss i tv-soffan medan Ernst Kirchsteiger kokar kola, pyntar huset och kokar glögg.

Men på grund av meningsskiljaktigheterna mellan TV4 och Comhem är det nu ungefär tre miljoner personer som inte har tillgång till TV4 längre – och inte kan kolla på ”Jul med Ernst” på tv:n längre.

Nu vädjar Ernst Kirchsteiger till sina lojala fans, och ber dem att hitta alternativa sätt att  se hans program på, när de inte längre kan göra det i linjär tv.

– Jag hoppas att folk kommer ha möjlighet att se programmet på annat sätt, säger Ernst Kirchsteiger om att drabbas av tv-bråket.

”Tråkigt att de drabbar Ernsts lojala tittare”

Clara Tengbom, exekutiv producent för ”Jul med Ernst”, tycker det är trist att Kirchsteigers tittare hamnar i kläm, när TV4 och Comhem inte kan komma överens.

– Det är tråkigt att det här drabbar Ernsts lojala tittare. Kvällens avsnitt är fullspäckat med jul och det blir ett kärt besök av Lotta Engberg som kokar sin dynamitkola tillsammans med Ernst. Hoppas tittarna förstår att de hittar programmet på TV4 Play och C More precis som vanligt, säger hon.

”Jul med Ernst”-fansen som står utan TV4 i sin tv-apparat kan alltså se Kirchsteigers högtidsmys med hjälp av TV4 Play eller Cmore.

Lottas tilltag får Ernst att rygga tillbaka

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.