Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ernsts tuffa motgång – efter ändringarna: ”Skojar du med mig”

På grund av coronapandemin fick hela programupplägget göras om, och all planering fick läggas på hyllan.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Inspelningen av årets ”Sommar med Ernst” drog i gång i början av maj – och då möttes produktionsteamet och programledaren av plötsligt vinterväder med snö och minusgrader.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Turligt nog syns inte temperaturer genom tv-rutan, och Kirchsteiger fick helt enkelt låtsas att det var varmare än det var.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Först tvingades han ändra om alla inspelningsplaner på grund av corona – sen möttes han av iskyla.

När inspelningarna av ”Sommar med Ernst” drog i gång i maj fick programledaren låtsas att det var sommarvarmt, fast det låg en decimeter snö på marken.

– Den första dagen var det snö, tio centimeter tror jag, när jag kom ut på morgonen. Då tänkte jag ”skojar du med mig?”, säger Ernst Kirchsteiger.

När det spelas in julprogram önskar sig tv-produktionen snö, och när det ska göras sommar-tv hoppas man så klart på sol och värme. Men så enkelt är det inte alltid – det vet Ernst Kirchsteiger.

Inspelningen av årets ”Sommar med Ernst” drog i gång i början av maj – och då möttes produktionsteamet och programledaren av plötsligt vinterväder med snö och minusgrader.

– Det var så kallt när vi började. Den första dagen var det snö, tio centimeter tror jag när jag kom ut på morgonen. Då tänkte jag ”skojar du med mig?” Det är inte sant. Ofta när vi börjar är det inte ens grönt på träden så då är det svårt att filma åt de hållen, säger Ernst Kirchsteiger.

Ernst Kirchsteiger: ”Hade ett bra snack”

Turligt nog syns inte temperaturer genom tv-rutan, och Kirchsteiger fick helt enkelt låtsas att det var varmare än det var.

– Jag sitter i en skjorta och teamet står i tjocka täckjackor, berättar han.

Oturen med vädret är inte den enda motgången Kirchsteiger hade i samband med ”Sommar med Ernst”. På grund av coronapandemin fick hela programupplägget göras om, och all planering fick läggas på hyllan.

– Jag får se om jag kan ta fram idéerna igen. Det jag hittat på, de fix och maträtter, de finns ju där. De kan jag tillgå nästa år om det är så. Men det är klart att det blir ju lite... Att starta om var lite tufft. Vi satte oss ner och hade ett bra snack med producenten och alla om hur vi skulle göra det här, säger han till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.