Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ernsts starka känslor efter sin pappas död

Ernst Kirchsteiger träffade Ulla i Degerfors.
I ”Söndagsintervjun” i P1 berättar Ernst Kirchsteiger om relationen till sin pappa. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ernst KirchsteigerFoto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Som ung var hans pappa bekymrad över att Ernst Kirchsteiger inte visade något intresse för fotboll. 

Men före hans död hann de försonas. 

– Då sa han väldigt snälla saker till mig och det är jag glad för, säger en märkbart rörd Ernst Kirchsteiger i ”Söndagsintervjun” i P1. 

Ernst Kirchsteigers föräldrar flyttade till Sverige som arbetskraftsinvandring och slog till slut ner sig i Degerfors.

Medan föräldrarna arbetade på järnverket spenderade Ernst Kirchsteiger mycket av sin tid i självvald ensamhet. 

I ”Söndagsintervjun” i P1 berättar den folkkära programledaren om föräldrarnas oro över hans intressen. Pappan var bekymrad över att sonen inte ”var den där atletiska fotbollsspelaren” och klättrade i träd. 

En märkbart rörd Ernst Kirchsteiger berättar om hur han försonades med sin pappa före hans död. 

– Han ville att det skulle hända något med mig som han själv inte lyckades få till. Det här gick över i försoning innan han dog, då sa han väldigt snälla saker till mig och det är jag glad för. Och så blir jag rörd, säger han. 

Ernst Kirchsteiger om hur han träffade sin fru Ulla

Ernst Kirchsteiger berättar också om hur han träffade sin fru Ulla efter att ha flyttat hemifrån och till Örebro. Men de allra första gångerna som de sågs var redan i Degerfors – då de tillhörde två olika samhällsklasser. 

– Jag såg denna väldigt fascinerande och vackra kvinna men tänkte ”nej, nej”. Hon läste franska och jag tänkte att det här var någonting helt annat. Hon kom från andra sidan Letälven och jag kom från arbetarsidan. Men vi såg varandra och det hände någonting väldigt fint som har pågått i över 40 år, säger han. 

Ernst Kirchsteiger har två söner, Ludvig och Sebastian, som han också jobbar med. Genom att inte flytta till Stockholm och hålla hemmet helt privat har han skyddat barnen från sitt kändisskap, berättar han. 

”Min största lärdom är att faktiskt backa”

Och trots att han försökt att på vissa sätt inte efterlikna sin pappa, kommer han ibland på sig själv att gå i samma banor när det kommer till förälderrollen. 

– Man har ju tänkt att så ska man aldrig göra mot sina barn, och så plötsligt är man mitt i det. Det finns ett upprepande. Jag jobbar ju med mina pojkar i dag och min största lärdom är att faktiskt backa. Låt de verka, låt de prata. Det tycker jag är häftigt. Att inte tänka att det här är min replik, utan lämna över den till mina barn. 

Expressen har sökt Ernst Kirchsteiger via hans presskontakt. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.