Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ernsts ovisshet efter glöggexplosionerna

Ernst Kirchsteigers alkoholfria glögg har stoppats efter att flaskor har exploderat. Foto: TV4
Tv-profilen berättar i Nyhetsmorgon. Foto: TV4
80 000 flaskor av Ernst Kirchsteigers alkoholfria glögg har stoppats efter flera incidenter med exploderande flaskor. Foto: Marten Junell / Marten Junell
Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ernst Kirchsteigers alkoholfria glögg stoppas efter att flaskor har exploderat.

I Nyhetsmorgon berättar tv-profilen om den senaste tidens uppståndelse.  

– Jag vet ingenting. Outgrundliga saker händer. Vi har dragit in den blixtsnabbt och nu forskas det i vad det är som har kunnat orsaka det här, säger Ernst Kirchsteiger i Nyhetsmorgon på TV4.

80 000 flaskor av Ernst Kirchsteigers alkoholfria glögg har stoppats efter flera incidenter med exploderande flaskor, som bland annat Aftonbladet har skrivit om.

I veckan kom beskedet att Systembolaget i samförstånd med producenten säljstoppar glöggen då det finns risk för att flaskan kan explodera.

I Nyhetsmorgon berättar Ernst Kirchsteiger om händelserna och hur de jobbar för att ta reda på vad som har hänt.

– Jag vet ingenting. Outgrundliga saker händer. Vi har dragit in den blixtsnabbt och nu forskas det i vad det är som har kunnat orsaka det här. Och man är inte riktigt klar ännu. Producenterna jobbar för fullt med det här. Det viktiga för mig är att den inte längre finns kvar där ute. Det är det sista på jorden jag vill. Något som är så trevligt som glögg ska man inte behöva vara orolig för, säger han i sändningen.

Ernst Kirchsteiger, som i veckan är aktuell med premiären av "Jul med Ernst" vill inte att någon ska behöva oroa sig för sin glöggflaska.

– Det är 80 000 flaskor som tas bort. Man skulle kunna göra en sjö av all den glöggen. Det viktiga är att allt blir rätt nu, att inte någon är orolig vad som händer, säger han i programmet.

Kunder uppmanas att lämna tillbaka flaskorna

På Systembolaget har man uppmanat kunder som köpt glöggen att lämna tillbaka flaskor varsamt eftersom orsaken bakom incidenterna är oklar.

– Ja, det stämmer. Vi har haft sammanlagt tre incidenter, varav två var under lördagen. Utifrån helgen har vi valt att agera på risken. Inga flaskor kommer att komma från Systembolaget till konsument nu när vi öppnar kl 10 på måndagen, säger Elina Yli-Torvi, pressansvarig på Systembolaget och fortsätter:

– Ja, att lämna tillbaka flaskan till våra butiker varsamt. De som har köpt den uppmanar vi att återlämna den till våra butiker och få pengarna tillbaka.