Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ernsts oväntade beslut för huset – ägarnas nervpärs

Programledaren Ernst Kirchsteigers inredningsstil föll husägarna Gunnel och Christer i smaken. Foto: CECILIA MÖLLER / TV4
Ernst Kirchsteiger stötte på ett problem när han renoverade en uteplats i säsongens ”Sommar med Ernst”. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Husägarna Gunnel och Christer har varit lite nervösa under renoveringens gång – men nu är dom mycket nöjda med resultatet. Foto: TV4.
Husägaren Gunnel blir tårögd av glädje när hon får se vad Ernst Kirchsteiger hittat på med deras hus. Foto: TV4.

Husägarna Gunnel och Christer lät programledaren Ernst Kirchsteiger gå loss på sin villa på Österlen i årets ”Sommar med Ernst”.

Men att se sitt hus förvandlas inför hela svenska folket har varit en känslosam resa – fylld av både tårar och nervositet.

– Det är ovant att se sig själv och sitt hus på tv, förklarar paret.

I säsongens ”Sommar med Ernst” har programledaren Ernst Kirchsteiger, 61, tagit sig an ett renoveringsobjekt på Österlen.

I TV4-succén får tittarna följa förvandlingen – som väcker starka reaktioner, inte minst hos gårdens ägare Gunnel och Christer.

Vid ett tillfälle överväldigas husägarna av känslor.

– Det är inte samma hus, jag har kommit fel, säger en tårögd Gunnel i programmet, varpå maken Christer tillägger:

– Jag har en liten klump i halsen.

Nu har paret äntligen fått flytta in i drömhuset – och lyckan är total.

– Det känns jättehärligt! Vi har precis flyttat in, och redan haft familj och vänner på middag. Vi stormtrivs! säger paret.

Husägarna: ”Ernst fick fria händer”

Ernst Kirchsteiger, tillsammans med sitt team, började renovera huset strax innan påsk. Att låta TV4-profilen ta sig an projektet kändes naturligt menar Gunnel och Christer.

– Vi köpte gården med tanken om att skapa en avkopplande plats där vi kan leva gott och njuta, men kände att vi behövde lite hjälp att hitta rätt känsla. Vi har alltid gillat Ernst och tänkte att detta vore kanske något för honom, förklarar dom.

I nästan tre månaders tid renoverade TV4-profilen hela huset – från golv till tak. Att få sitt hem förändrat i grunden utan att själv vara med och bestämma är en omvälvande process. Gunnel och Christer berättar att Ernst Kirchsteigers gavs fria händer, men som tur är delar paret TV4-profilens inredningsstil.

– Ernst fick i stort sett fria händer, vi tycker om hans känsla och stil. Vi var noga med sunda material och beprövade tekniker, och Ernst delar vår syn där. Han förstod sig på huset, såg förutsättningar och möjligheter vi inte tänkt på, säger Gunnel och Christer, som väljer att inte gå ut med efternamn, och fortsätter:

– Alla rum har förändrats och förädlats kan man säga. Det är fantastiskt att se och uppleva förändringen.

Reaktioner: ”Många som hört av sig”

Men det har inte bara varit lyckotårar under inspelningens gång. En släng av nervositet har också dykt upp nu och då.

– Lite, det är ovant att se sig själv och sitt hus på tv, men också spännande förstås! säger Christer och Gunnel och tillägger:

– Men vi har fått jättefina reaktioner, många som hört av sig och sagt att huset blivit ett riktigt paradis.