Ernsts varma ord om sin fyrbenta vän

Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.
Foto: TV4.

Ernst Kirchsteigers varma känslor för julen har nog få tagit miste på.

Men det kanske inte är det bästa han vet.

I det andra avsnittet av säsongens ”Jul med Ernst” på TV4 passade Ernst nämligen på att delge tittarna en kärleksförklaring till sin bästa vän: Sherman.

– Åh, jag älskar denna hund så att hjärtat borde synas på utsidan av kroppen, säger han.

”Jul med Ernst” är i full gång på TV4. Under tisdagen sändes det andra avsnittet av den 14:e säsongen av programmet, som i år spelas in i en 1500-talsmiljö på Saxå bruk i Värmland.

Det sedvanliga pysslet, matlagningen och julstämningsskapande inslagen var precis som vanligt, men programmet skilde sig mot andra på en punkt: Sherman.

Redan i programinledningen introduceras hunden för tittarna när han följer med husse ut på ett kalhygge för att leta efter lämpliga pinnar att skapa julpyssel av.

Men det är inte förrän en bit in i programmet som Ernst Kirchsteiger avslöjar sina verkliga känslor för sin trogna följeslagare, när han slutar sy, kollar ner på golvet och tar ton:

– Sherman, min lilla älskling, då ligger du här under bland pedaler och annat. Åh, jag älskar denna hund så att hjärtat borde synas på utsidan av kroppen, säger Ernst.

Han fortsätter:

– Hur kan det bli så att man blir så förälskad i en liten varelse som springer runt? Jo, för att han är helt direkt. När han tittar på mig så känner jag att han tycker om mig. Och det är så gött, säger Ernst.

Men det är inte första gången han sätter ord på sina starka känslor.

I en intervju med TT från november beskriver han vovven som sin ”käraste bästa största kärlek i livet”, och trogna fans som följer Ernst Kirchsteiger på Instagram har tidigare fått en inblick i relationen mellan hund och husse.

Promenad vid havet. Vi två, Sherman och jag, har ett tyst och starkt samförstånd. En riktig kompis!”, skrev han våren 2019 till en bild på vovven.

”Vår tid är nu”-skådespelarens förhoppning på uppföljare

"Vår tid är nu"-skådespelarens förhoppning på uppföljare

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.