Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ernsts drastiska beslut – sålt lyxvillan i Italien

Hemma hos Ernst Kirchsteiger blir vårens storstädning ett tillfälle att rensa ut gammalt.
Ernst Kirchsteiger har valt att sälja sitt hus i Toscana – på grund av klimatkrisen. Foto: TV4
”Vi flög och flög, jag checkade in och jag checkade in. Då kände jag till slut att ”nej min själ, det här funkar inte”, säger han till tidningen Land. Foto: JONAS ERIKSSON

Ernst Kirchsteiger har valt att sälja sitt lyxiga sommarhus i Toscana, där han och familjen har semestrat.

I en intervju med Land är det klimatkrisen som fått TV4-programledaren att tänka om.

– Vi flög och flög, jag checkade in och jag checkade in. Då kände jag till slut att ”nej min själ, det här funkar inte”, säger Ernst Kirchsteiger till tidningen.

Ernst Kirchsteiger, 61, har haft hus i italienska Toscana i över tio år – men nu har ”Sommar med Ernst”-programledaren valt att sälja familjens tillflyktsort i Italien.

Anledningen är klimatkrisen – Ernst Kirchsteiger har ångest över att de flyger för mycket.

– Vi flög och flög, jag checkade in och jag checkade in. Då kände jag till slut att ”nej min själ, det här funkar inte”. Vi har mycket vänner där och tycker verkligen om Toscana, men vi kände att den här flygresan förtog litegrann av glädjen, säger han till Land.

Ernst Kirchsteiger lyfter fram Sverige som resmål

Han tycker att man i stället ska försöka se det positiva med Sverige, och vara nyfiken på vad man kan upptäcka här på hemmaplan.

– I den tid vi lever i tänker vi efter lite mer innan vi bokar flyg. Då får vi inte glömma bort att vi lever i ett så mångfacetterat land som har så otroligt mycket spännande att erbjuda. Och där så många, med handen på hjärtat, inte har sett så mycket av Sverige medan vi kanske kan jättemycket om Thailand, säger Kirchsteiger till tidningen.

Nu har Ernst Kirchsteiger köpt ett sommarställe i skånska Österlen, där han och hustrun Ulla slappnar av.

– Då blev det Österlen i stället. Jag tar mycket hellre bilen ner, fyller den med det jag behöver ha. En färdiglagad lasagne, några trädgårdsstolar, sju filtar som vi behöver. Det är så gött och lyxigt att kunna göra det, säger Ernst Kirchsteiger till Land.

”Passar mig perfekt”

Även i årets ”Sommar med Ernst” är det Österlen som står i fokus – Ernst Kirchsteiger renoverar en gammal bondgård i området.

– Österlen är ju en väldigt stillsam plats. Inga klubbar och diskotek, det är mer Fjällräven och folk som vandrar. Det passar mig perfekt, säger han.

Så blir vädret de närmaste dagarna.