Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ernsts dolda drama – tvingades avbryta

Problemen under inspelningarna som tittarna inte fick se.
Foto: TV4
”Sommar med Ernst” är inne så säsong 12, en riktig tradition.
Foto: CECILIA MÖLLER / TV4

Sommarprofilen Ernst Kirchsteiger förknippar många med sol och värme, men skenet kan bedra i tv-rutan.

Under inspelningen av torsdagens avsnitt av ”Sommar med Ernst” både snöade det och blåste så mycket att produktionen tvingades avbryta inspelningen – något som inte visas i sändning.

– Vi fick avbryta inspelningen och vänta tills blåsten lagt sig innan vi kunde fortsätta filma, säger Henrik von Kern.

Sommaren är här, vilket betyder att det traditionsenliga TV4-programmet ”Sommar med Ernst” är tillbaka.

Ernst Kirchsteiger, 61, renoverar, fixar och inreder i sommaridyllen. Men allt är inte alltid som det ser ut i rutan.  Det som ser ut att vara sommarvärme och sol var egentligen storm, kyla och i bland till och med snö. Det berättar Henrik von Kern, som är producent för ”Sommar med Ernst”.

– Det var en otroligt blåsig inspelningsvecka, säger Henrik von Kern om torsdagens avsnitt.

TV4: ”Fick avbryta inspelningen”

I avsnittet får tittarna se när Ernst Kirchsteiger lagar en somrig fiskpasta. En sekvens som Henrik von Kern minns väl. Blåsten var så kraftig att de tvingades avbryta inspelningarna.

– När Ernst skulle laga till en fiskpasta utomhus så drog en storm in så alla kryddor och ingredienser for i väg, berättar han och fortsätter:

– Vi fick avbryta inspelningen och vänta tills blåsten lagt sig innan vi kunde fortsätta filma.

Under en säsong kan det hända mycket som tittarna inte anar hemma i tv-sofforna. Förutom väder kan kommunikationsmissar leda till problem för ”Sommar med Ernst”-produktionen.

Kollegan: ”Var lite chockartat”

När produktionen skulle beställa in något som heter stenmjöl till grönsakslandet fick en liten miss stora konsekvenser. Det berättar snickaren Marcus ”Mackan” Nylén som syns i programmet.

– Vi skulle ha något som heter stenmjöl till grönsakslandet i första programmet. Jag hade beställt en bil, alltså åtta kubik stenmjöl. Alltså det är ganska mycket, säger Marcus ”Mackan” Nylén och fortsätter:

– Sedan har vi en norrlänning som är koordinator, han är långt hemifrån, och dialektalt måste det ha blivit något fel där mellan skånska och norrländska, för det kom sandlådesand i stället, vilket var lite chockartat.

”Fick vara lite tydligare”

När misstaget upptäcktes var produktionen tvungna att snabbt tänka om. Marcus ”Mackan” Nylén berättar att de som tur var ändå hade användning för den felbeställda sanden, och att de av missen lärde sig att vara extra tydliga för att förstå varandra trots dialektskillnader.

– Men vi löste det. Jag fick vara lite tydligare och förklara vad det skulle vara till, och då pratade vi helt klart samma språk, säger Marcus ”Mackan” Nylén.

”Sommar med Ernst” sänds torsdagar 20.00 på TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.